Go to top

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht

SolderenRSS

 • Hardsolderen van aluminium middels inductief verwarmen

  Speciale inductieverwarmingseenheden maken het hardsolderen van aluminium werkstukken mogelijk met hoge betrouwbaarheid en reproduceerbaarheid.

  Lees verder

 • Solderen van aluminium en aluminiumlegeringen

  Solderen is een verbindingsmethode welke vrij vaak wordt toegepast. Tijdens het vervaardigen van een soldeerverbinding wordt een gesmolten metaal-of metaallegeringslaagje op of tussen de te verbinden oppervlakken aangebracht, welke na afkoeling stolt en op de twee te verbinden oppervlakken hecht. Deze hechting wordt in de regel gerealiseerd doordat het soldeer met het basismetaal een legering vormt, m.a.w. het soldeermetaal diffundeert in het basismetaal. Het stolpunt (bij een metaal of een eutectische legering) of de liquiduslijn (bij een 'normale' legering) van het soldeermetaal dient minstens 35°C lager te zijn dan het smeltpunt of smelttraject van het te solderen metaal.

  Lees verder

 • Waaraan moet hardsoldeer voor gelegeerd aluminium voldoen

  Het gebruik van hardsoldeertechnieken voor verscheidene belangrijke aluminiumlegeringen wordt beperkt door het feit dat hun smeltpunt lager ligt dan dat van het beschikbare hardsoldeer.

  Lees verder