Go to top

Aluminium Gevelbouw

Aluminium blijft populair voor gevelbouw
 


De bouw verkeert momenteel in zwaar weer, maar naast de verminderde nieuwbouw zijn er gelukkig nog veel renovatieprojecten. In beide gevallen wordt aluminium al sinds jaar en dag veel toegepast als materiaal voor gevelbekleding. Wat speelt er momenteel in de aluminium gevelbouw en welke ontwikkelingen zijn er gaande? We vroegen het aan enkele specialisten.

Hans Harlé

Garfield levert producten en halffabricaten voor aluminium gevels en constructies. Het bedrijf maakt onder andere aluminium gevelpanelen in de gewenste uitvoering en levert deze aan montagebedrijven die de betreffende gevels ter plaatse opbouwen. Het hoofdkantoor van Garfield bevindt zich in Schiedam; daarnaast zijn er vestigingen in Cuijk en ’s-Gravendeel. “Onze klanten maken kozijnen of puien, of ze bouwen gevels”, vat Edwin Sjoukes van Garfield samen. “Wij leveren allerlei afwerkingen daar omheen, zoals aluminium dakranden, kappen en gevelelementen. Voor gevels leveren we voorbewerkte panelen op maat, al dan niet gezet tot bijvoorbeeld cassettes, die voorzien zijn van de gevraagde oppervlakteafwerking. We hebben daarvoor een uitgebreid machinepark tot onze beschikking. Nieuwbouwprojecten zijn er de laatste jaren minder, maar we hebben nu wel des te meer renovaties. Aluminium wordt vaak gekozen voor gevels omdat er weinig onderhoud aan is, de levensduur lang is en het schoonmaken gemakkelijk gaat. Bovendien kun je het in allerlei kleuren uitvoeren en is het gemakkelijk te verwerken; je hebt er zo een gaatje in geboord of een hoekje afgezaagd. Dat betekent natuurlijk wel dat er sneller een deuk in zit dan in staalplaat, dus je moet er wat subtieler mee omgaan.”

Anodiseren en poedercoaten besteedt Garfield uit aan daarin gespecialiseerde bedrijven. “Zo’n 80% van onze aluminium producten wordt gemoffeld ofwel gepoedercoat”, aldus Edwin Sjoukes. “De overige 20% wordt geanodiseerd of blijft brute. Voor de gevelpanelen kiezen onze klanten...

Dit artikel los kopen? Klik hier (€ 9,95 incl. BTW)

Heeft u al een account? Log dan eerst in en klik nogmaals op de "Artikel kopen"-link.

Na betaling van € 9,95 incl. BTW heeft u direct toegang tot het artikel.

Toegang tot alle artikelen? Klik hier (€ 299,00 excl. BTW)

Na betaling van € 299,00 excl. BTW heeft u 12 maanden 24/7 onbeperkt toegang tot alle artikelen in de Kennisbanken van Aluminium en Roestvast Staal.

  • 24 uur per dag onbeperkt surfen door de enorme kennisbank gevuld met honderden studies, artikelen, verhalen, cases, praktijkvoorbeelden, tabellen en verhandelingen;
  • Wekelijks updates van de content door gerenommeerde metallurgen en mensen uit de praktijk;
  • Grootste online kennisbank op het gebied van de materialen Aluminium en Roestvast Staal van de Benelux.

Heeft u een account of bent u abonnee? Log hier in.

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium en Roestvast Staal branche.

Velden met een * zijn verplicht