Go to top

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht

HalffabrikatenRSS

 • Aluminium Gevelbouw

  Aluminium wordt al sinds jaar en dag veel toegepast als materiaal voor gevelbekleding.

  Lees verder

 • Aluminium honingraatstructuren: als het licht en toch sterk moet zijn

  ‘Honingraatstructuren’ is een verzamelterm voor lichtgewicht- halffabrikaten gebaseerd op de zeskant- of hexagonale vorm. Ze zijn inmiddels in veel uitvoeringen verkrijgbaar, vervaardigd van uiteenlopende materialen als thermoplastische kunststof, glasvezel, geïmpregneerd papier en - niet in de laatste plaats - aluminium.

  Lees verder

 • Bouwen met aluminiumplaat

  Dunne plaat en band behoren tot de halffabrikaten voor plaatconstructies. Verder behoren tot deze groep plaat-en bandprofielen alsmede voorgevormde plaatdelen, zoals dieptrek-en strekdelen, die soms tot de standaard halffabrikaten behoren en soms voor bijzondere gevallen dienen. Het handelsaanbod van profielplaat is zeer veelzijdig.

  Lees verder

 • Invloed structuur op de uitstroomsnelheid bij extruderen aluminium

  Een van de belangrijkste extrudeerbaarheidskarakteristieken van aluminiumlegeringen is de maximaal toelaatbare uitstroomsnelheid. Dit is de snelheid waarbij, als deze wordt overschreden, oppervlaktescheuren ontstaan in geëxtrudeerde halffabrikaten

  Lees verder