Go to top

FietsindustrieRSS

 • Bestrijding van corrosiepokken op aluminium.

  De relatief goede corrosiebestendigheid van aluminium is te danken aan de bijzondere eigenschap van het aluminiumoppervlak om passief voor haar omgeving te worden.

  Lees verder

 • Eerste metalen 3D geprint fietsframe

  Renishaw, de enige producent in het Verenigd Koninkrijk van machines voor additieve productie van metalen onderdelen, heeft in samenwerking met een vooraanstaand Brits bedrijf dat fietsen ontwikkelt en produceert het eerste 3D geprinte metalen fietsframe ter wereld gecreëerd

  Lees verder

 • Gelegeerd aluminium als materiaal voor fietsframes

  Van staal wordt beweerd dat het zachter wordt met het verstrijken der jaren en dat het oneffenheden beter verwerkt, aluminium stug is, titanium zwiept. Dit alles is onjuist. Fietsframes kunnen van elk constructiemateriaal worden vervaardigd en de eigenschappen van een fiets hangen in zeer sterke mate af van het ontwerp, waarin wel rekening moet worden gehouden met de kenmerkende eigenschappen van het gebruikte materiaal.

  Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium en Roestvast Staal branche.

Velden met een * zijn verplicht