Go to top

Pulserend lassen

Het enige lasproces wanneer het beheersen van de warmte-inbreng essentiëel is
 

Pulserend MIG/MAG-lassen is al een tiental jaren gemeengoed als het gaat om kwalitatief hoogwaardig laswerk; voornamelijk in aluminium en roestvast staal. Door pulserend te gaan lassen kan men voor elke draad-/gascombinatie (draadsoort en -diameter in combinatie met het gebruikte beschermgas) een ideale lasinstelling vinden vanaf het kortsluitbooggebied tot in het openbooggebied. Hierdoor wordt het verwerkingsgebied (plaatdikte, laspositie en nabewerking) van roestvast staal, maar met name ook van aluminium, aanzienlijk vergroot. Op afbeelding 1 is een en ander weergegeven. Voor kwalitatief hoogwaardig laswerk is pulserend MIG/MAG-lassen niet meer uit onze industrie weg te denken. Bovendien produceert dit lasproces relatief minder lasrook dan het conventionele MIG/MAG-proces. Gaat het pulserend MIG/MAGlassen niet ver genoeg voor wat betreft de beheersing van de warmte-inbreng (heat input) dan heeft ESAB hier een zeer afdoend antwoord op: Aristo SuperPuls™.

Waar wordt Aristo SuperpulsTM gebruikt?
 

Vraagt de lastoepassing een zeer nauwkeurige beheersing van de warmteinbreng, zoals bij het efficiënt lassen van een grondlaag, of het in positie lassen van dunne of dikke plaat in roestvast staal of aluminium, dan is Aristo SuperPuls™ het lasproces bij uitstek. Als het gaat om productiviteit, dan biedt dit proces veel meer mogelijkheden voor die toepassingen die nu nog met TIG worden gelast. Hierdoor ligt een nog breder verwerkingsgebied van aluminium en roestvast staal binnen handbereik met Aristo SuperPuls™ (zie afbeelding 2).

Wat is Aristo SuperpulsTM?
 

Aristo SuperPuls™ is een dubbel pulserend MIG/MAG-lasproces waarbij er een keuze gemaakt kan worden tussen:

  • een instelling waarbij twee pulsbogen van verschillende niveaus elkaar afwisselen (puls/puls);
  • een instelling waarbij een pulsboog wordt afgewisseld met een kortsluitboog (puls/kortsluitboog);
  • een instelling waarbij...
Dit artikel los kopen? Klik hier (€ 9,95 incl. BTW)

Heeft u al een account? Log dan eerst in en klik nogmaals op de "Artikel kopen"-link.

Na betaling van € 9,95 incl. BTW heeft u direct toegang tot het artikel.

Toegang tot alle artikelen? Klik hier (€ 299,00 excl. BTW)

Na betaling van € 299,00 excl. BTW heeft u 12 maanden 24/7 onbeperkt toegang tot alle artikelen in de Kennisbanken van Aluminium en Roestvast Staal.

  • 24 uur per dag onbeperkt surfen door de enorme kennisbank gevuld met honderden studies, artikelen, verhalen, cases, praktijkvoorbeelden, tabellen en verhandelingen;
  • Wekelijks updates van de content door gerenommeerde metallurgen en mensen uit de praktijk;
  • Grootste online kennisbank op het gebied van de materialen Aluminium en Roestvast Staal van de Benelux.

Heeft u een account of bent u abonnee? Log hier in.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht