Go to top

Collse Heide 12

5674 VN Nuenen

31(0) 24 3522 911

http://www.lincolnelectric.nl/

Lincoln Electric

Lincoln Electric is een van de wereldmarktleiders in de las- en snijtechnologie.

Lincoln Electric is wereldleider in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van lasapparatuur en lastoevoegmaterialen, geautomatiseerd verbinden, assemblage- en snijsystemen, plasma- en autogeen snijapparatuur. Daarnaast heeft het een wereldwijde leidende positie in solderen en soldeerlegeringen. Het hoofdkantoor is in Cleveland, Ohio, USA. Lincoln Electric heeft 60 productievestigingen in 19 landen en een wereldwijd netwerk van distributeurs en verkoopkantoren in meer dan 160 landen. 

Lincoln Electric werd opgericht op 5 december 1895 in Cleveland, Ohio, VS. Met een eerste investering van $ 200,= werd een unieke elektrische gelijkstroommotor voor industriële toepassingen ontwikkeld en op de markt gebracht. Deze uitvinding raakte in een stroomversnelling en in 1911 bedachten en lanceerden John C. en James F. Lincoln op basis hiervan hun eerste booglasapparatuur met variabele spanning. Een innovatie die Lincoln Electric een nieuwe technologie en industrie bracht die de basis voor het toekomstige succes zou worden.

In 1927 startte Willem Smit & Co’s Transformatorenfabriek in Nijmegen de afdeling “Electrisch Lasschen”. Dit werd later de naam Smitweld.

Zowel Lincoln Electric in de VS als Smitweld in de Benelux waren en zijn zeer innoverende bedrijven op het gebied van lastechniek, resulterend in continue ontwikkeling van hightech lasapparatuur (Power Wave’s) met speciale booglasprocessen (Rapid X – STT – Hyperfill) en daarbij absoluut hoogwaardige toevoegmaterialen.

Sinds 1992 is Smitweld onderdeel van Lincoln Electric met een regionale verkooporganisatie met ondersteuning van lokale specialisten en een lascentrum voor demonstraties, applicatieonderzoeken en opleiding.