Go to top

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht

RecyclingRSS

  • Roestvast Staal in cijfers

    Dit artikel biedt aan geïnteresseerden feiten en cijfers omtrent roestvast staal en de ontwikkelingen op de mondiale markt voor dit opmerkelijke materiaal.

    Lees verder

  • Roestvast staal recycling

    Ruim 80% van het afgedankte RVS schroot wordt gerecycled. Eurofer, de Europese Confederatie van IJzer- en Staalindustrieën, wil deze recovery laten groeien met een betere inzameling. Staalproductie met afgedankt schroot is namelijk goedkoper en milieuvriendelijker dan productie met materiaal bereid uit ertsen.

    Lees verder

  • Soorten roestvast staal en hun eigenschappen

    Compleet overzicht van de verschillende soorten Roestvast Staal en hun Eigenschappen. Gratis beschikbaar op ALURVS.nl! Teneinde de vele roestvast-staaltypen te onderscheiden zijn diverse classificatiesystemen in gebruik. Een van de bekendste is het door het Amerikaanse Iron and Steel Institute (AISI) opgestelde classificatiesysteem, dat gebruik maakt van een driecijferige code, eventueel aangevuld met een letter voor bijzondere chemische eigenschappen.

    Lees verder

  • Toepassing van selectieve chemische kleuring voor de recycling van roestvast staal

    Wanneer geschuurde zware non-ferrodeeltjes afzonderlijk van elkaar met zwavelzuur behandeld worden, kleuren roestvaststaal- en zinkdeeltjes binnen enkele minuten donkergrijs. Op basis van zwartwitbeeldanalyse, met een zwarte achtergrond en met als threshold-waarde de laagste grijswaarde waarmee gekleurde roestvaststaaldeeltjes níet gedetecteerd worden, kunnen dan door optische scheiding niet-roestvaststaal- en niet-zinkdeeltjes gedetecteerd en afgescheiden worden

    Lees verder

  • Toepassing van selectieve chemische kleuring voor de recycling van roestvast staal

    Bij het shredden en verwerken van auto-en welvaartsschroot wordt onder andere een stroom zware non -ferrometalen geproduceerd met voornamelijk zink, lood, koper, koperlegeringen en roestvast staal. Het deel van dit materiaal dat groter is dan 64 mm wordt vaak naar lagelonenlanden gestuurd om te laten handsorteren. Deeltjes groter dan 4 en kleiner dan 64 mm worden door een combinatie van technieken gescheiden; het deel dat kleiner dan 4 mm wordt momenteel gestort.

    Lees verder