Go to top

Global Player Aluminium

 Wonen, mobiliteit, gezonde voeding, vrije tijd en medische zorg; aluminium wordt overal toegepast en is uit ons dagelijks leven eenvoudig niet meer weg te denken. De universele eigenschappen van dit metaal worden alom geprezen: licht, corrosiebestendig, bijna onbeperkt vervormbaar en gemakkelijk te bewerken. En aluminium is solide, duurzaam in gebruik en eenvoudig te recyclen.

Wij verwerken aluminium schroot 100% tot nieuwe perspalen voor het extruderen van profielen. In onze
gieterij in Monheim (D) maken wij jaarlijks ca. 20.000 ton perspalen voor hoogwaardige aluminium profielen met uiteenlopende toepassingen. Zo verbinden wij
milieubewustzijn met maximaal rendement. Telkens weer.

De klant op het netvlies


Met aluminium maken wij leven eenvoudiger, beter en mooier. Het materiaal bezit zoveel unieke eigenschappen dat elke toepassing toegevoegde waarde oplevert. Al tientallen jaren leveren wij aluminium profielen en -halffabrikaten aan gerenommeerde bedrijven werkzaam in de sectoren automotive, bouw en industrie. Wij adviseren en begeleiden onze klanten vanaf de ontwerpfase. In teamwork ontstaat zo uit een innovatief ontwerp een gedegen product op maat.

Alles uit één hand


De apt Hiller Group bestaat uit zelfstandig opererende bedrijven die nauw met elkaar samenwerken. Onze klant verkrijgt daarmee de know-how van specialisatie in innovatie gekoppeld aan de beheersing van de volledige waardeketen. Dus van grondstof tot en met het bewerkte eindproduct.

Onze cultuur


Gedrevenheid, enthousiasme en verstand van zaken bepalen onze manier van werken. Wij zijn echt trots op onze 800 geëngageerde en prima opgeleide medewerkers.

Best in class


Onze moderne productiebedrijven werken volledig geautomatiseerd en zijn toch flexibel. Wij produceren in serie maar maken ook complex maatwerk in ‘one-piece-flow’. Onze organisatie, producten en processen onderzoeken wij voortdurend op mogelijkheden voor verbetering, optimering en kostenreducering.
Wij zijn gecertificeerd volgens:
DIN EN ISO 9001 : 2008
DIN EN ISO 14001 : 2004
DIN EN 15088-2006 (CE markering)

Extrusie – vakkundig en betrouwbaar


Met onze zeer moderne, volledig geautomatiseerde procestechniek produceren wij in diverse aluminiumlegeringen miniem getolereerde profielen met een uitstekende oppervlaktekwaliteit. Onze high-tech extrusielijnen maken het mogelijk om de meest gecompliceerde profielvormen in de gevraagde kwaliteit en op tijd te leveren.

De hoogste precisie bereiken wij met behulp van CAD/CAM ondersteunde matrijzentechnologie. De voor kostleiderschap benodigde productiviteit realiseren wij met innovatieve procestechnologie zoals isothermisch extruderen, vliegend zagen en robotgestuurde fabriekslogistiek.
Als de klant dat wenst krijgen de profielen vervolgens een oppervlaktebehandeling en/of een mechanische bewerking.

Anodiseren – duurzaam en milieubewust


Anodiseren is de perfecte oppervlaktebehandeling voor aluminium. Het beschermt tegen corrosie en abrasie. Specifieke klantenwensen worden met behulp van meer dan honderd behandelprogramma’s voor het elektrochemische proces vertaald in gewenste kleurschakering, laagdikte en glansgraad.

Mechanische bewerking – hightech voor individuele toepassing


Wij verwerken aluminium profielen en plaat. Complex bewerkte aluminium profielen op standaardlengte, maar ook componenten, bouwgroepen en eindproducten. Wij kunnen onze klant van dienst zijn in het gehele proces van productontwikkeling tot en met toepassing: het ontwerp, de extrusie, de oppervlaktebehandeling, de bewerking en de montage. Met behulp van intelligente fabricageconcepten realiseren wij prototypen, serieproducten en de door onze klant benodigde after-sales service. Mechanische bewerking betekent voor ons zorgvuldig op elkaar afgestemde processtappen die veelal met robotgestuurde precisie de gewenste constante kwaliteit tegen minimale kosten garanderen.

Onze kerncompetenties


• Om/vervorming (2D/3D)
• Zagen/knippen
• CNC draaien en frezen (3-4-5 as)
• Stansen/nibbelen (high speed technologie)
• Stempeltechnologie/inpersen/dieptrekken
• Lassen (MIG/MAG)
• Voegen en verlijmen
 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht