Go to top

Garfield Aluminium B.V.

Meer dan Aluminium. Garfield Aluminium is een modern bedrijf dat is uitgegroeid van leverancier van aluminium band aan isolatiebedrijven tot het bedienen van vele marktsegmenten met een breed spectrum aan aluminium halffabricaten. Het band is er nog steeds, maar de specialiteit zit hem in producten afgestemd op de verschillende marktsegmenten waarin Garfield Aluminium in de loop der tijd actief is geworden. Dat is waar Garfield Aluminium een sterke partner in is en met zijn brede service zich onderscheidt in de markt. Daarnaast blijft Garfield vernieuwen en biedt sinds kort een geheel nieuw leveringsprogramma.Het is inmiddels veertig jaar geleden dat Garfield Aluminium werd opgericht! In een tijd van oliecrisis begonnen als leverancier van aluminium band in kleinere hoeveelheden aan isolatiebedrijven, in zowel de petrochemische als de agrarische industrie. De oprichters van het bedrijf zagen daarmee een gat in de markt, daar de fabrikanten alleen grotere productie-eenheden wilden leveren.
In die vier decennia is er veel gebeurd. Met de verkoop van het aluminium band groeide het bedrijf wel, maar daarnaast was er expansie gewenst. Men verhuisde naar Schiedam en in 1988 werd daar de huidige vestiging gebouwd. In hetzelfde jaar werd er een verkoopkantoor gestart in de gemeente Cuijk, met een klein magazijn dat in het verleden dienst deed als smidse. Door snelle groei werd in 1990 besloten tot nieuwbouw in Cuijk. Ook zijn er in die jaren vele andere marktsegmenten aangeboord voor aluminium halffabricaten. Inmiddels is er uitgebreide kennis en ervaring opgebouwd binnen de machine-, façade- en silobouw tot constructie-, lichtreclame- en isolatietoepassingen.

Service Center Schiedam voor maatwerk


Naast het leveren van een groot assortiment producten uit voorraad is het ook mogelijk om orders klantspecifiek te produceren. Het servicecentrum, dat sinds 1996 in Schiedam is geïntegreerd, heeft vele mogelijkheden om maatwerk uit te voeren. Bewerkingen zijn onder andere knippen, zetten, ponsnibbelen, ponsen, zagen, lassen, boren, maar ook paneliseren, waterstraalsnijden en lasersnijden. Oppervlaktebehandelingen, die uitgevoerd kunnen worden, zijn poedercoaten en anodiseren. Door deze bewerkingsmogelijkheden kan Garfield Aluminium heel breed leveren.
Garfield Aluminium is VMRG partner en levert volgens de VMRG-kwaliteitseisen en -adviezen.
Naast het uitbreide service center ligt de focus van Schiedam ook op de isolatiematerialen en de sign systemen. In Cuijk vind je meer de grote platen, de asfaltkleppen en carrosserietoepassingen. Die grote platen worden geleverd over de hele wereld.

Garfield blijft vernieuwen!


Met de jarenlange ervaring in de verkoop van aluminium halffabricaten breidt Garfield Aluminium haar leveringsprogramma fors uit. Vanaf zomer 2013 levert Garfield behalve aluminium, ook koper, messing, brons en RVS uit voorraad. Als multimetal leverancier is Garfield ervan overtuigd haar klanten zo nog beter van dienst te kunnen zijn, dan het in het verleden al was. Zo blijft Garfield zich vernieuwen.

Ondersteuning ontwerp aluminium extrusieprofielen


Het ontwerpen van aluminium producten met behulp van extrusieprofielen geeft de klant veel vrijheid in het ontwerp van een product. Dure nabewerkingen kunnen hierdoor grotendeels of geheel achterwege blijven. Garfield kan hiermee helpen. Door nauwe samenwerking met een aantal geselecteerde fabrieken biedt Garfield Aluminium uitstekende mogelijkheden voor het leveren van klantspecifieke tekeningsprofielen.

Productinformatie goed toegankelijk


Verkopen begint met bekend maken wie je bent en wat je kunt bieden. Als je naar de website gaat van Garfield Aluminium, valt op dat deze overzichtelijk en toegankelijk is. Het is soms een onderschat medium, maar niet bij Garfield Aluminium. Niet alleen krijgen de partijen die contact zoeken zo een gevoel bij het bedrijf, ze moeten er ook alle relevante informatie op vinden zonder verstrikt te raken in ellenlange verhalen, filmpjes en vragenlijsten.

Die eerste indruk is belangrijk. Garfield Aluminium gaat met de tijd mee en wil dat ook tot uitdrukking brengen in haar gezicht naar buiten.

Goede communicatie essentieel


Er zijn altijd een aantal facetten waarom iemand juist bij dat ene bedrijf koopt. Een ervan is een goede communicatie. Bij Garfield Aluminium vindt men het belangrijk om goed te luisteren naar de klant - en naar haar leveranciers, want die zijn net zo belangrijk – en om continuïteit te laten zien. Klanten krijgen is één, maar ze daarna ook behouden, is twee. Soms betekent dat het lef hebben om te zeggen dat je iets niet kunt leveren. Die openheid zorgt voor vertrouwen. De klant moet het gevoel hebben dat hij er toe doet. Daar gaat het in essentie om. Ondanks alle digitale hulpmiddelen blijft de fysieke benadering en de communicatie van persoon tot persoon uiterst belangrijk. Tijd voor elkaar maken en zorgen voor een goed gevoel. Daarin wil Garfield zich onderscheiden.

Efficiency, kwestie van vooruit denken


Duidelijk is ook gebleken, dat het niet alleen een kwestie is van goede communicatie, juiste productinformatie en van hard werken, maar ook van slagen maken in efficiency en dat werkt. Zoals men bij Garfield Aluminium zegt: ‘Het voeren van een bedrijf is als één groot schaakspel. Daarbij wordt een of twee zetten vooruit gedacht en al snel kun je daar de vruchten van plukken. En dat doen dan niet alleen wij, maar ook onze relaties.’

www.garfield.nlGarfield Aluminium B.V.

s-Gravelandseweg 244
3125 BK Schiedam
T +31 (0)10-2382888
F +31 (0)10-4621851
E schiedam@garfield.nl
W www.garfield.nl 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht