Go to top

Werknemers Aldel protesteren vrijdag op Binnenhof

In een petitie zullen ze minister Henk Kamp (Economische Zaken) vragen meer haast te maken met het vinden van een oplossing voor de fabriek in Delfzijl.

Aldel zit in de problemen doordat het bedrijf aanzienlijk meer geld kwijt is aan elektriciteit dan concurrenten in bijvoorbeeld Duitsland. Minister Kamp liet de Tweede Kamer donderdag weten dat er aan een oplossing wordt gewerkt. Het is echter niet duidelijk hoe lang dat zal duren.

De raad van commissarissen van Aldel waarschuwde donderdag dat het ministerie het bedrijf in ''directe problemen'' brengt als er geen garantie wordt verstrekt op een overbruggingskrediet. Bij Aldel werken ongeveer 320 mensen, in de omgeving is hetzelfde aantal banen indirect verbonden aan de fabriek.

Groningen

Aldel, dat met zo'n 150 werknemers naar Den Haag trekt, wil dat Kamp het verschil in de elektriciteitstarieven met de buurlanden snel verkleint. De provincie Groningen zou dan bereid zijn tot een overbruggingskrediet van 4 miljoen euro.

Kamp meldde de Tweede Kamer donderdag dat de Europese Commissie een onderzoek heeft ingesteld naar mogelijke Duitse staatssteun voor grootverbruikers van elektriciteit. Daarnaast wordt gewerkt aan een wetsvoorstel om de transportkosten voor energie-intensieve bedrijven te verlagen. Bij goedkeuring zou die nieuwe wet begin 2015 kunnen ingaan.

(bron: ANP)
 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht