Go to top

Waarschuwing over zwakke plek Boeing 777

De romp van de Boeing 777 heeft mogelijk een zwak plekje. Dit zou kunnen leiden ,,tot het wegvallen van de structurele integriteit van het toestel''. 

 

Dit staat volgens de Britse krant The Daily Telegraph in een waarschuwing van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten van de FAA uit november.

In maart 2014 verdween een Boeing 777 spoorloos na te zijn vertrokken uit de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur met bestemming Peking.

De FAA schreef eind vorig jaar dat het verstandig is op te passen voor corrosie onder de buitenlaag van het toestel. De FAA was op onderzoek uitgegaan na meldingen van een barst van circa 40 centimeter lang in de romp van een 14 jaar oud vliegtuig van dit type dat al 14.000 vluchten had gemaakt.

Zonder herstel zou dit uiteindelijk kunnen leiden tot een aantasting van de hele romp van het toestel, met mogelijk een snelle afname van de druk en het breken van het toestel, aldus de FAA.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht