Go to top

voestalpine versterkt haar marktpositie in Lastechniek met de overname van FILEUR.

voestalpine versterkt haar marktpositie in Lastechniek met de overname van FILEUR.


De voestalpine Groep heeft haar groeistrategie verder doorgevoerd met de overname van de Italiaanse onderneming Trafileria di Cittadella S.p.a./FILEUR, uit Cittadella (PD). Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van naadloos gesloten gevulde draden, heeft 60 medewerkers en realiseerde een omzet van € 13,7m in het jaar 2012. Voor voestalpine betekent deze strategische overname een verdere versterking van het reeds zeer uitgebreide pakket las technische producten en services.

Böhler Welding Group, dochtermaatschappij van de divisie Metal Engineering van voestalpine, heeft een meerderheidsbelang van 90% genomen in Trafileria di Cittadella S.p.a./FILEUR. voestalpine koopt hiermee een internationale specialist voor het produceren van hoogwaardige naadloos gesloten gevulde draden. Vanwege hun buitengewone producteigenschappen, zoals laag waterstof gehalte, zijn deze draden uitmuntend geschikt voor het lassen van hoge rekgrens staalsoorten, staalsoorten voor laag temperatuur toepassingen en kruipvaste staalsoorten. Als resultaat van deze overname zal Böhler Welding Group, en daarmee voestalpine, profiteren van een aanzienlijke uitbreiding van het pakket lastoevoegmaterialen.
voestalpine Group
De voestalpine Group is een staal producerende en verwerkende technologie groep. Wereldwijd opererend met 500 filialen, kantoren in meer dan 50 landen op 5 continenten en sinds 1995 genoteerd op de Beurs in Wenen. Leidende partner voor de Europese automobiel en huishoudindustrie, wereldwijd partner voor de olie- en gasindustrie. De voestalpine Groep is bovendien wereldmarktleider in railbouw systemen, gereedschapstaal en speciale profielen. De groep biedt werk aan zo'n 46.500 mensen.
 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht