Go to top

Teqnow.nl inspireert en informeert MKB-metaal

3D-printen, robotica, digitale productie, lasertechnologie en composieten. Digital manufacturing, smart grid technologies, factory of the future en big data. Deze ontwikkelingen zijn al gaande, worden steeds belangrijker en komen bovendien razendsnel op ons af. Zo snel dat het voor MKB-metaalondernemers lastig kan zijn om alles goed te begrijpen, bij te houden en te beoordelen welke kansen het biedt. Met Teqnow vergroot Koninklijke Metaalunie de aandacht van het MKB-metaal voor toptechnologieën en stimuleert het de toepassing ervan. De lancering van de website teqnow.nl is daar onderdeel van.

Teqnow.nl maakt onderscheid tussen interessant en relevant, legt uit en inspireert en scheidt het kaf van het koren. Het helpt het MKB-metaal keuzes te maken die passen bij de ambities van het individuele bedrijf. Geen toekomstmuziek, geen hype: Teqnow doet dit zo laagdrempelig en pragmatisch mogelijk. Gericht op de mogelijkheden en het toekomstperspectief van het MKB-metaal.

Dat doet Teqnow op verschillende manieren, met verschillende middelen. Maar altijd met als doel kennis te delen, kennis naar bedrijven te brengen en bedrijven te koppelen aan kennisdragers (TU’s, kennisinstituten, hogescholen etc.) en elkaar. Op de nu gelanceerde website teqnow.nl zijn de voor het MKB-metaal meest relevante technologieën overzichtelijk en laagdrempelig gerangschikt. Maar de ondernemer die zich al aan het oriënteren is, kan ook de noodzakelijke verdiepingsslag maken op onderliggende pagina’s. Op deze pagina worden de thema’s dieper uitgewerkt. De website wordt doorlopend bijgehouden en aangevuld. Onder het mom ‘zien is begrijpen’ staan op de website ook inspirerende video’s. Deze brengen in beeld wat een bepaalde technologie kan betekenen en hoe dat eruit ziet in een praktijkomgeving.

Om specifieke vragen te kunnen beantwoorden, heeft Teqnow partnerovereenkomsten afgesloten met verschillende kennisinstituten, TU’s en andere kennishouders. Op teqnow.nl vindt u een overzicht hiervan. Teqnow organiseert regelmatig bijeenkomsten die ondernemers verder op weg helpen bij het verkennen en toepassen van nieuwe technologische ontwikkelingen en in contact brengen met collega-ondernemers met dezelfde intenties. Ook die vindt u overzichtelijk op een rij gezet op de website.

Teqnow.nl ontwikkelt zich en verzamelt steeds meer kennis. Dat moet ook want de mogelijkheden en toepassingen van nieuwe technologieën en materialen volgen elkaar in een razendsnel tempo op. Teqnow volgt die ontwikkelingen op de voet, met de focus op het MKB-metaal. Teqnow.nl is daarom het platform van toptechnologie voor het MKB-metaal.
 

http://www.teqnow.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht