Go to top

Rösler Benelux ontwikkelt nieuwe reeks procesmedia voor AM markt

Voor de optimale nabewerking van TPU (3D) geprinte onderdelen heeft Rösler Benelux “Cleanblast AM 201” ontwikkelt. Cleanblast AM 201 zorgt voor aanzienlijk betere resultaten bij het nabewerken van additief geproduceerde delen in geautomatiseerde installaties, zoals die van Rösler’s eigen merk AM Solutions.


TPU staat voor Thermoplastic Polyurethane en is een soort TPE (Thermoplastic Elastomers). TPU heeft andere eigenschappen dan TPE en is over het algemeen harder dan TPE. Van alle flexibele materialen is TPU het makkelijkst te printen omdat het in verhouding een relatief ‘hard’ flex filament is. Hoe ‘zachter’ het flex filament, hoe moeilijker het te printen is. TPU wordt onder andere toegepast voor schoenzolen, maar ook voor stootkussens of andere schokabsorberende toepassingen.

De uitdaging bij het nabewerken van TPU geprinte onderdelen zit in het verwijderen van support materiaal. Het taaie en verende support materiaal met een zeer specifieke geometrie vereist andere procesmedia dan gebruikelijk. Intensieve benchmarks voor verschillende grote organisaties hebben aangetoond dat het grootste voordeel van Cleanblast 201 een kortere cyclustijd is in combinatie met een automatische procesafloop.

Cleanblast 201 is uitstekend te gebruiken in de onlangs aangekondigde S1 van AM Solutions (zie bijgevoegde video).

Neem voor meer informatie contact op via https://nl.rosler.com/nl-nl/contact/

#3Dprinting #postprocessing

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht