Go to top

OBM voor werknemers

Hoe lang is het geleden dat je je vakdiploma behaalde? En wanneer ben je voor het laatst naar een opfriscursus geweest? Voor iedereen die werkt in de metaal is het belangrijk om op de hoogte te zijn en te blijven van de laatste ontwikkelingen op technisch gebied. Het OpleidingsBedrijf Metaal (OBM) in de regio helpt je bij het vinden van de juiste cursus om je kennis up-to-date te houden. Kijk voor opleidingen, cursussen en trainingen naar het actuele aanbod bij een OBM bij jou in de buurt. En heb je een vraag die om meer maatwerk vraagt? Geen enkel probleem! Neem dan contact met ons op.

Persoonlijke trainingstoelage
Als je werkgever is aangesloten bij het OOM, dan het zijn dat hij of zij een persoonlijke bijdrage in de opleidingskosten voor je kan aanvragen.Deze persoonlijke bijdrage kun je gebruiken voor het volgen van een cursus of een opleiding. Het volgen van de cursus en de aanvraag bij OOM doe je uiteraard in overleg met je werkgever.

Als je bij een metaalbedrijf werkt dat lid is van een ander opleidingsfonds, zoals bijvoorbeeld A+O (grootmetaal), dan gelden afwijkende bijdragen.

Leg je eigen ervaring vast

Wil je goed en gefundeerd opgeleid worden, kies er dan voor om dit via een zogenaamd EVC-traject te doen. Je legt daarmee al je kennis en ervaring vast die je in de afgelopen jaren hebt opgebouwd. Een EVC-certificaat is net zo veel waard als een diploma. Uit een EVC-certificaat kan dus ook een tekort in opleidingen blijken. Het is gebruikelijk om na een EVC een persoonlijk opleidingsplan (POP) te maken. Nuttig om te weten: je werkgever ontvangt subsidie voor zowel een EVC als een POP!

Wil je nu aan de slag met je toekomst, bespreek het met je werkgever of neem contact met ons op!

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht