Go to top

Nikkelprijs gestegen maar nog niet stabiel

Zoals verwacht heeft de nikkelprijs de afgelopen maand een herstel laten zien. Van het laagste punt op 1 april van 8.350USD is de koers van nikkel gestegen naar bijna 9.300 USD op 20-04. Een stijging van 12%. Kunnen we nu constateren dat we uit het dal zijn?

“Nee”. Aldus André van der Veen, Commercieel Directeur bij HEGO. “Uiteraard is dit zeer positief voor de prijsontwikkeling van RVS, maar het is nog niet stabiel. Voorlopig is de bandbreedte van nikkel USD 8.150 ~ 9.400. Dat houdt in dat een stijging en een slotkoers boven 9.400 USD nodig is om een verdere stijging te kunnen verwachten. Gebeurt dat niet dan kan de koers ook weer net zo makkelijk terug vallen naar een niveau van USD 8.850.

“Op de middel lange termijn verwachten wij een zijwaartse beweging van de koers van Nikkel. De legeringstoeslag zal deze beweging naar verwachting volgen. De LT van april liet een stijging zien van ca. € 40.- per ton ten opzichte van maart. Voor mei verwachten wij een kleine daling van ca. € 10.- ton, ten opzichte van april. Alhoewel het nog erg vroeg is denken wij dat de legeringstoeslag in juni daarentegen weer zal gaan stijgen met ca. € 70.- per ton”, zo zegt Van der Veen.


Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht