Go to top

Miljardenboete dreigt voor ArcelorMittal

Staalconcern ArcelorMittal hangt mogelijk een miljardenboete boven het hoofd wegens het schenden van afspraken rond de fusie waaruit het bedrijf in 2006 ontstond. Dat staat vandaag te lezen in de Britse krant The Telegraph.

Een groep Franse aandeelhouders van Arcelor zegt te zijn benadeeld door Mittal Steel toen dat concern zijn Europese branchegenoot overnam. De totale schade die de betreffende aandeelhouders zouden hebben geleden, komt volgens The Telegraph neer op 880 miljoen euro, maar onder de Franse wet kan in theorie een boete worden opgelegd die tien keer zo hoog ligt. Daarvoor bestaat geen precedent, voegt de krant daar wel aan toe.

The Telegraph stelt verder dat ArcelorMittal pas afgelopen maand in een enkele zin in zijn halfjaarbericht melding heeft gemaakt van de kwestie. Het is volgens het dagblad de vraag of het staalconcern niet eerder naar buiten had moeten treden, bijvoorbeeld toen het in januari 2,25 miljard dollar ophaalde met een converteerbare lening.

Bron: De Morgen

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht