Go to top

Limburgse aluminiumgieterij koopt Duitse branchegenoot

MGG Holding breidt uit in Duitsland door de overname van een leverancier van aluminium producten. Door de acquisitie groeit de omzet van het Limburgse bedrijf naar €100 mln.

Zandgietproducten

De overname is maandag bekendgemaakt. Het gaat om het bedrijf Metallguss Schiefelbusch, een leverancier van aluminium zandgietproducten met een hoofdkantoor in Stahlhofen am Wiesensee. De onderneming maakt onderdelen voor trucks, de grafische industrie, motorfietsen, robotica, de bouw en de industrie.

MGG Holding uit Tegelen claimt de grootste aluminiumgieterij van de Benelux te zijn. Het bedrijf maakt net als het Duitse bedrijf aluminium zandgietproducten en heeft ook nog een fabriek in Nieuw-Bergen.

Familieonderneming

MGG, in 1945 opgericht door de familie Giesen, telt na de overname meer dan 700 werknemers. De familieonderneming heeft onder meer de regionale ontwikkelingsmaatschappij Liof als minderheidsaandeelhouder met 17% van de aandelen. Bart-Jan van den Boogaart is directievoorzitter van het bedrijf.

Een overnameprijs is niet bekendgemaakt. De Duitse partner is goed voor een jaaromzet van €30 mln. MGG is groter dan Metallguss Schiefelbusch. Het Limburgse bedrijf realiseerde in 2013 een omzet van €69 mln en boekte daarop een nettowinst van €3,4 mln. Bijna de helft van de afzet komt in Duitsland terecht.

Grote series

Van den Boogaart licht de aankoop toe: ‘Beide bedrijven passen perfect bij elkaar. De klantenbasis is nagenoeg volledig complementair. Zowel grote series met een hoge complexiteit als grote delen in kleine series kunnen we nu competitief aanbieden.’

Na de overname doet directeur Willi Schiefelbusch een stapje terug. Udo Knafla wordt de nieuwe topman bij de Duitse gieterij.

(bron: FD - Jan Verbeek)

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht