Go to top

Koninklijke Metaalunie zet Aluminium Centrum voort

Op 24 januari 2013 is het faillissement over de Stichting Aluminium Centrum uitgesproken. Het Aluminium Centrum fungeerde als kennis-, informatie- en promotiecentrum voor de aluminiumsector. Als Koninklijke Metaalunie willen we dit niet verloren laten gaan. Daarom heeft Metaalunie besloten het initiatief te nemen om onder de paraplu van Metaalunie een doorstart van het Aluminium Centrum in een nieuwe opzet te realiseren.


Binnen Metaalunie wordt het Aluminium Centrum gepositioneerd als een zelfstandig kennis- en informatiecentrum. Het Aluminium Centrum heeft tot doel het bevorderen van de toepassing van aluminium in Nederland. Door middel van kennisoverdracht, promotie en onderzoek streeft het Aluminium Centrum naar een toename van het aluminiumgebruik en een versterking van de positie van aluminium in de sectoren bouw, transport, verpakkingen en overige industriële en consumententoepassingen.

Het Aluminium Centrum wordt daarmee géén concurrerende branche binnen Metaalunie en daarbuiten, maar zal juist ondersteunend aan branches zijn. Metaalunie wil hierbij gaan samenwerken met diverse partijen die actief zijn op dit gebied. Dit betreft zowel branches als VMRG, MDG en VOM, als initiatieven als Metal Valley in Drunen/Heusden. Deze opzet past goed bij de organisatiedoelen van Metaalunie.

Momenteel is Metaalunie druk bezig de organisatie vorm te geven. De nieuwe stichting wordt opgezet door Ronald Kousbroek, beleidssecretaris Technologie & Innovatie. Formeel is de herstart van het Aluminium Centrum op 1 juli 2013.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht