Go to top

Kersten Europe investeert in uitbreiding capaciteiten buigen en bewerken aluminium

Tekeningen liggen klaar, vergunningen zijn rond, bouwplannen zijn doorgesproken en de nieuwe machines zijn besteld. Binnenkort verrijst er een gloednieuwe fabriek op het terrein van Kersten Europe in het Noord-Limburgse Wanssum.

Aluminium buigen

Het buigen en bewerken van aluminium is één van de kernactiviteiten van Kersten Europe. Met meer dan 55 jaar ervaring heeft Kersten veel kennis opgedaan in de buigbaarheid van aluminium. “De kunst bij het aluminiumbuigen is om doorsnedevervorming tot een absoluut minimum te beperken zodat profielfuncties behouden blijven” aldus Bram Top, Sales Engineer Aluminium bij Kersten Europe. “Daarnaast heeft aluminium vaak een esthetische functie waarbij hoge eisen worden gesteld aan de oppervlaktekwaliteit van het materiaal”.

Fysieke scheiding tussen staal en aluminium

In de nieuw te bouwen productieruimte zullen aluminium profielen worden gebogen, op maat gesneden, CNC bewerkt en verouderd. “Met de bouw van de nieuwe fabriek wordt 750 m2 meer oppervlakte gecreëerd. Deze schone, non-ferro productieruimte wordt ingericht met een serie geavanceerde buigmachines, bewerkingsmachines en een oven voor het verouderen van het materiaal van T4 naar T6.” vervolgt Top. ”Zo kunnen we onze klanten beter bedienen, de kwaliteit en flexibiliteit verbeteren en onze bedrijfsactiviteiten efficiënter maken. We zijn dan nóg beter en sneller in staat om te reageren op de behoeften van onze klanten.”

Complete halffabricaten

Kersten Europe buigt aluminium profielen met doorsnedes t/m 1.300 mm. Door zowel het buigen als de aanvullende bewerkingen bij één partij onder te brengen wordt de klant ontzorgd en het levert een aanzienlijke tijd- en kostenbesparing op. “Onze klanten hebben slechts één aanspreekpunt en zijn gegarandeerd van een constante kwaliteit. Indien gewenst leveren we aluminium halffabricaten inbouwgereed aan”.

Synergie met Kersten Europe Duitsland

Kersten Europe in Wanssum is de hoofdvestiging van de Kersten Group. De groep heeft vier productielocaties, waarvan drie in Europa en één in het Midden Oosten. Er is met betrekking tot het buigen en bewerken van aluminium een nauwe samenwerking tussen de vestiging in Nederland en Duitsland. “Bij Kersten Europe Duitsland staan andere buigmachines en daar bieden ze naast het walsen ook andere buigmethodes aan, zoals het strekbuigen en doornbuigen. Door de goede synergie met onze Duitse collega’s kunnen we de markt optimaal bedienen op het gebied van gebogen aluminium producten en halffabricaten”.

www.alubending.com

De nieuwe fabriek zal naar verwachting in september in productie gaan. Om in de tussentijd een impressie op te doen is er een video teaser gemaakt.
Meer informatie over de mogelijkheden is te vinden op de nieuwe website www.alubending.com.

Voor een "sneak peak" klikt u hier
 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht