Go to top

Kennisbank ALURVS.nl ondersteunt kennisvoorziening Fontys Hogescholen

Fontys is een onderwijsinstelling, die studenten en medewerkers laat groeien door aandacht en uitdaging. Studenten worden gestimuleerd om hun talenten te ontdekken en te ontplooien. Kwaliteit staat daarbij centraal in de visie van Fontys.

Kwaliteit = Kennis

Kwaliteit begint met kennis. Om het kennisaanbod nog verder te verbreden, heeft Fontys zich geabonneerd op de alom gewaardeerde kennisbank ALURVS.nl. Vanaf 11 december hebben studenten en docenten op IP Range 24/7 toegang tot de grootste Nederlandstalige database op het gebied van aluminium en roestvast staal.
Naast uitgebreide informatie over apparatuur, processen, materialen en toepassingen ten aanzien van roestvast staal en aluminium, krijgt men een kijkje in de keuken van producenten, be- en verwerkers en toeleveranciers. Een belangrijk onderwerp hierbij is tevens: een slim ontwerp, de digitalisering en robotisering binnen dit vakgebied.

Kennisbank ALURVS.nl biedt een schat aan – zeer toegankelijke - informatie, waardoor Fontys Hogescholen, als onderwijsinstelling, haar studenten nog beter kan ondersteunen en informeren.

Fontys Hogescholen

Fontys is een kennisinstituut met meer dan 4.100 medewerkers en ruim 42.000 studenten. Fontys is één van de grootste hoger onderwijsinstellingen van Nederland met een onderwijsaanbod in bijna alle sectoren. Er zijn 29 instituten, die zo'n 85 bacheloropleidingen verzorgen in de varianten voltijd, deeltijd, duaal en in-service. Daarnaast biedt het 26 mastervarianten en 12 Associate degrees aan.
Ook heeft Fontys een gevarieerd aanbod aan cursussen en trainingen, die vooral in Zuid-Nederland gegeven worden. Naast onderwijs legt Fontys zich met 38 lectoraten toe op onderzoek, kennisinnovatie en contractactiviteiten.
http://fontys.nl/

Kennisbank ALURVS.nl

Kennisbank ALURVS.nl bevat honderden publicaties van deskundigen op het gebied van de materialen roestvast staal en aluminium. Het accent ligt op relevante kennis uit en voor de praktijk. Kennis van problemen waar men in de praktijk tegen aanloopt zoals bijvoorbeeld corrosie. Geschreven door de specialisten uit de branche, zowel uit de industrie als uit de wetenschap. In deze kennisbank vindt men artikelen, studies, verhandelingen, onderzoeksrapporten en praktijkvoorbeelden. Onder andere eigenschappen, typen en toepassingen komen ruim aan bod, maar ook bewerkingsvormen als lassen, vervormen en oppervlaktebehandelingen. Een schat aan kennis die nergens anders te vinden is. Waarmee fouten kunnen worden voorkomen en veel geld kan worden bespaard.
 

Indien u meer informatie wenst over een abonnement op IP range voor uw onderwijsinstelling of bedrijf mail dan naar jeroen@2blonds.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht