Go to top

Kamp: ik kan niets voor Aldel doen

Minister Kamp van Economische Zaken kan niets doen voor de failliete aluminiumfabriek Aldel in Delfzijl. Dat heeft hij gezegd tijdens een gesprek met de OR en vertegenwoordigers van de vakbonden.

Volgens Kamp zijn alle opties de afgelopen anderhalf jaar onderzocht en heeft Aldel de hulp gekregen die het ministerie kon bieden. Zo is er een wet ingevoerd die de stroomprijs verlaagt voor bedrijven die veel verbruiken.

Ook heeft de fabriek een overbruggingskrediet gekregen van Kamp, maar dat bleek niet voldoende. De minister noemde het gesprek van vandaag verdrietig.

Nieuwe mogelijkheden

Als de OR of de curator nieuwe mogelijkheden ziet voor het bedrijf wil Kamp kijken op welke manier hij die kan steunen. Meer kon hij niet toezeggen, omdat dat staatssteun zou zijn.

Aldel ging eind vorig jaar failliet. Het bedrijf heeft last van de hoge stroomprijs en de lage aluminiumprijs. Een groot deel van de 400 medewerkers is ontslagen. De curator wil een klein deel van het bedrijf laten doordraaien om een overname mogelijk te maken.

Bouwvakkers

Waarschijnlijk verliezen bij toeleveranciers ook 400 mensen hun baan. Volgens Kamp kan een deel mogelijk aan de slag als bouwvakker. Die zijn in Noordoost-Groningen nodig om de schade te herstellen die huizen opgelopen hebben door de aardbevingen.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht