Go to top

Industriële productie eurozone stijgt 3%

De industriële productie in de eurozone is in november met 1,8 procent gestegen ten opzichte van oktober en met 3 procent op jaarbasis. Dat maakte het Europese bureau voor de statistiek Eurostat dinsdag bekend. Volgens persbureau Reuters is het de sterkste stijging op maandbasis sinds mei 2010.

Economen rekenden in doorsnee op een toename van 1,4 procent op maandbasis en een plus van 1,8 procent op jaarbasis. De plus op maandbasis kwam vooral voor rekening van kapitaalgoederen, onder meer machines, (plus 3 procent) en duurzame goederen (plus 2 procent) als vaatwassers en auto’s. In de toen nog 17 landen tellende eurozone steeg de productie op maandbasis het sterkst in Ierland (plus 11,7 procent), Malta (plus 3,8 procent) en Nederland (plus 2,5 procent). Griekenland (min 2,2 procent) kende de sterkste daling.

Econoom Martin van Vliet van ING ziet in het ,,scherpe herstel” het bewijs dat de economie van de eurozone tegen het eind van 2013 aan kracht gewonnen heeft. (AFN)

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht