Go to top

Indonesië beperkt grondstoffenexport


JAKARTA (AFN) - Indonesië heeft vanaf zondag een reeks beperkingen ingesteld op de export van de grondstoffen voor nikkel, tin, chroom, goud, zilver en aluminium.


Het is nu niet meer mogelijk om onverwerkte grondstoffen te exporteren uit Indonesië. Er werd wel een uitzondering gemaakt voor grote mijnbouwbedrijven zoals Newmont Mining en Freeport waardoor zij de export van grondstoffen voor koper, lood, zink, ijzer en mangaan mogen doorzetten. Ook bedrijven die grondstoffen lokaal zullen gaan verwerken, mogen blijven exporteren, aldus de Indonesische regering.

De wet werd ondertekend door de Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono. De exportbeperking moet de verwerking en raffinage van grondstoffen in Indonesië zelf stimuleren en meer waarde toevoegen aan de Indonesische grondstoffenindustrie. Het land is een belangrijke exporteur van nikkel, koper en bauxiet, de grondstof van aluminium.
 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht