Go to top

Ijsbrekende innovaties van Kemppi op de beurs in Essen

Dit voorjaar heeft Kemppi het FastMig X-systeem gelanceerd; een multifunctionele oplossing voor het lassen van pijpen en platen. Dit systeem combineert de meest recente lastechnologieën en lassoftwareoplossingen, waardoor het lassen sneller en productiever is geworden. De FastMig X 450-stroombron en MXP 37 Pipe-draadaanvoerunit vormen de complete oplossing voor het lassen van pijpen in offshore- en onshoretoepassingen, in prefabricagewerkplaatsen of op installatielocaties.

Bovendien worden er nog meer FastMig-modellen verwacht, die op de beurs in Essen zullen worden geïntroduceerd.

Een ander nieuw model dat dit jaar op de markt werd gebracht is de MasterTig LT 250, de nieuwe oplossing voor DC TIG-lassen van Kemppi. Hiermee is TIG-lassen mogelijk met een DC-lasstroombron zonder omslachtige stuurstroom- en netspanningskabels. Deze innovatieve lasoplossing maakt elke lasstroombron tot een hoogkwalitatief DC TIG-lasapparaat.

U kunt deze en andere Kemppi-producten in het echt bekijken en zien hoe ze worden gebruikt in onze demonstratiestand in Essen. Effectieve lasproducties van tegenwoordig gaan echter niet alleen over stroombronnen en draadaanvoerunits. Ook normen, specificaties voor lasprocedures en kwaliteitseisen spelen een steeds grotere rol in de lasindustrie van tegenwoordig.

Complete oplossing voor de richtlijn EN 1090

Kemppi introduceert het veelomvattende WPS-standaardpakket voor de uitvoeringsklasses EXC 1 en EXC 2. De nieuwe standaardspecificaties zijn vooral gunstig voor die bedrijven die specialiseren in de fabricage van staal en aluminium, aangezien ze in de toekomst de richtlijn EN 1090 moeten integreren in hun kwaliteitsbeheersystemen.

Naast het standaard WPS-pakket biedt Kemppi een unieke oplossing voor het beheer van de laskwaliteit, het ArcQuality-systeem.

ArcQuality – Een grote sprong vooruit; van de tijd van krijtstrepen naar het digitale tijdperk

Kwaliteit en kwaliteitsbeheer vormen een steeds grotere uitdaging voor branches als offshore, energie en scheepsbouw.

ArcQuality brengt de lasindustrie van de tijd van krijtstrepen direct naar het digitale tijdperk. Het systeem zorgt ervoor dat de kwaliteit op een constant hoog niveau blijft en dat alle lasnaden in overeenstemming zijn met de WPS (specificaties lasprocedures). Ook worden de kwalificaties van de lassers gecontroleerd en wordt er nagegaan of ze bevoegd zijn om aan specifieke projecten te werken.

Precisie en kwaliteit in elke las

De constructie van F1-racewagens omvat heel veel veeleisend en hoogkwalitatief laswerk. Kemppi is een technologische partner van het Williams F1 Team en Kemppi sponsort ook al vele jaren de jonge en getalenteerde coureur Valtteri Bottas.

Op maandag 16 september om 12 uur is Valtteri Bottas aanwezig in de stand van Kemppi op de beurs van Essen. Hij zal praten over het kwaliteitsbeheer binnen de Formule 1 en wat dat betekent voor de laswerkzaamheden.

Kemppi staat op de beurs van Essen Schweissen & Schneiden 2013 van 16 tot 21 september, hal 2.0, stand C141. We heten u welkom om onze nieuwe oplossingen te komen bekijken, die het beheer van de laskwaliteit, de productiviteit, doorlooptijden en kosteneffectiviteit verbeteren!

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht