Go to top

EQIN presenteert de nieuwe generatie elektroden lasmachines van Fronius de TransPocket: Functioneler en energiezuiniger dan ooit

Met de TransPocket 150 en de TransPocket 180 brengt de lastechnisch specialist Fronius een nieuwe generatie van zijn bewezen enkelfasige elektrode lasapparatuur op de markt. De doorontwikkeling overtuigt door uitstekende lasresultaten en de grotere functionaliteit. Een digitale resonante inverter zorgt voor de perfecte laseigenschappen voor een veelvoud aan elektroden typen. Dankzij de innovatieve PFC (Power Factor Correctie)-technologie werken de apparaten bijzonder energiezuinig.

De TransPocket 150 en 180 vervangen de bewezen TransPocket 1500. Bovendien is met de TransPocket 180 nu ook een enkelfasige 180 A elektrode lasapparaat verkrijgbaar. Deze handlasapparaten zijn hoofdzakelijk voor het elektroden lassen ontworpen en kunnen staafelektroden tot en met 4,0 millimeter diameter verlassen. Bovendien is deze jongste generatie lasmachines ook zeer geschikt voor het TIG lassen tot 220A: de gebruiker heeft hiervoor de beschikking over een nieuwe TMC-aansluiting alsook een lastoorts met Up-Down-functie, waarmee hij de lasstroom op de lastoorts kan regelen. TIG-lassen is met de TransPocket in 2- en 4-takt-bediening mogelijk en de machines zijn standaard uitgevoerd met de functie om pulserend te lassen.

Onafhankelijk van het lasproces levert de nieuwe TransPocket uitstekende lasresultaten. De digitale besturing past de karakteristiek van de stroombron aan de te verlassen elektrode aan, met uitstekende laseigenschappen tot gevolg. Deze komen met name tot uitdrukking in de geoptimaliseerde start van de elektrode met een lagere kortsluitstroom en de sterk gereduceerde spatvorming tijdens het lassen.

Hoge spanningsreserves in elk vermogensbereik maken de zeer stabiele lasboog mogelijk. Een echte innovatie is bovendien de PFC-technologie: de automatische vermogensfactorcorrectie past de opname van de stroom aan op de sinusvormige netspanning en bereikt hierdoor een gereduceerde netstroomopname van de machine. Dit maakt het apparaat bijzonder energiezuinig en hierdoor worden tevens verstorende effecten in het stroomnet geminimaliseerd. Bovendien is het gebruik van lange primaire verlengkabels mogelijk.

Ook het design van de TransPocket heeft Fronius verder geoptimaliseerd: met zijn stabiele en robuuste kunststof behuizing is het apparaat geschikt voor alle toepassingsgebieden. De elektronica is optimaal beschermd tegen stof en vocht. Dit wordt verder versterkt door het geïntegreerde stoffilter en de verbeterde koeling. Deze vermijden namelijk vervuiling van de printen, omdat ze de luchtstroom eromheen leiden.

Ergonomische handgrepen maken de handling van het apparaat gemakkelijker en het afgeschermde display is onder alle lichtomstandigheden goed leesbaar. Het bedieningspaneel is eenvoudig en intuïtief opgebouwd, desondanks biedt het een veelvoud aan instellingsmogelijkheden. Naast de afgeschermde service interface, welke het eenvoudig uitlezen van systeeminformatie alsmede het updaten van speciale lasprogramma’s mogelijk maakt, zorgt de geoptimaliseerde behuizing dat onderhoud van het apparaat moeiteloos en snel kan worden uitgevoerd.

De TransPocket 180 is ook als Multi voltage variant verkrijgbaar. Daarmee is het enkelfasige apparaat flexibel toepasbaar bij een netspanning tussen de 96 en 256 Volt – een groot voordeel voor die gebruikers welke met verschillende netspanningen werken. Met zijn robuuste, compacte en taaie bouwwijze is de TransPocket ook voor mobiele toepassingen op bijvoorbeeld bouwplaatsen de perfecte partner.

voor meer informatie over de producten van Fronius bezoekt u de website van Eqin.nl
Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht