Go to top

de nieuwe LiHD accu-generatie van Metabo: Meer uithoudingsvermogen, meer flexibiliteit!

Metabo verhoogt de capaciteit van zijn krachtige LiHD accu-packs van 6.2 tot 7.0 en van 3.1 tot 3.5 Ah. Nog langer werken met één acculading – ook bij extreme toepassingen.

Maximaal vermogen en lange accu-looptijden ook voor de hele grote machines: Metabo heeft van zijn visie van de snoerloze bouwplaats inmiddels werkelijkheid gemaakt en introduceert in mei a.s. een nieuwe generatie LiHD-accu-packs met een capaciteit van 7.0 en 3.5 Ah bij hetzelfde prestatievermogen, hetgeen de onafhankelijkheid van het stopcontact nog verder uitbreidt. 7.0 Ah voor LiHD accu-packs betekend voor de gebruiker dat hij met één acculading meer dan 2 x zo lang werkt als met traditionele lithium-ion accu-packs.

Vooral bij toepassingen waarbij hoge spanningen nodig zijn zoals de grote 36 Volt haakse accu-slijper of de 3 kg accu-combihamer heeft men voordeel van de nieuwe accu-packs met langere looptijd. Daarnaast biedt Metabo een compacte versie met 3.5 Ah aan. De 1-rijige LiHD accu-packs zijn duidelijk lichter dan vergelijkbare 2-rijige Li-ion-accu-packs met 4.0 Ah, maar hebben nagenoeg dezelfde looptijd. De platte 3.5 Ah LiHD accu-packs zijn met name bij boor- en schroefwerkzaamheden in het voordeel: bij gelijke kracht maken de 3.5 Ah flat-packs de gebruikte machines nog beter te hanteren en bestendiger.

"Met de marktintroductie van de toonaangevende LiHD accu-technologie in het afgelopen jaar hebben wij reeds een grote stap gezet op weg naar de onafhan-kelijkheid van het stopcontact. Nu hebben wij met de 7.0 Ah accu-pack opnieuw iets toegevoegd", zegt Horst W. Garbrecht, CEO van Metabo. De nieuwe accu-generatie biedt echter niet alleen voordelen bij extreme toepassingen, ook bij normale werking wordt de levensduur van het elektrisch geheugen verdubbeld, omdat LiHD accu-packs bij gelijke belasting minder warm worden dan accu-packs met traditionele celtechnologie.

Metabo garandeert daarom ook op alle nieuwe LiHD accu-packs een gratis garantie van drie jaar. Dat maakt van de aanschaf van LiHD een zekere en duurzame investering. Alle nieuwe LiHD accu-packs zijn vanaf mei a.s. in het Pick+Mix systeem verkrijgbaar, waarmee gebruikers machines, accu-packs en laders individueel kunnen samenstellen.


De nieuwe generatie van LiHD accu-packs met 7.0 Ah capaciteit: de gebruiker werkt met een accu-lading meer dan 2 x zo lang als met traditionele ltihium-ion accu-packs. Vooral bij toepassingen met hoge spanning als de grote 36 Volt haakse accu-slijper of de 3 kg accu-combihamer doen professionals hun voor-deel met de nieuwe accu-packs met langere looptijd.
Compacte versie met 3.5 Ah: de platte 3.5 Ah LiHD accu-packs zijn met name bij boor- en schroefwerkzaamheden een voordeel: bij dezelfde kracht maken de 3.5 Ah flat-packs de gebruikte gereedschappen nog handzamer en bestendiger.De nieuwe accugeneratie biedt voordelen voor alle gereedschappen van de Metabo 18 Volt-familie, die inmiddels meer dan 80 machines omvat. Omdat LiHD accu-packs bij gelijke belasting minder warm worden dan accu-packs met traditionele celtechnologie, wordt hun levensduur verdubbeld.

Voor meer informatie omtrent Metabo klikt u hier

 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht