Go to top

Britse regering schiet staalsector te hulp met maatregelen

De Britse regering komt met maatregelen om de concurrentiepositie van de eigen staalsector te verbeteren. Overheden moeten bij infrastructurele projecten "specifiek gaan overwegen" of ze gebruik willen maken van Brits staal.

"Door de inkoopregels voor deze grote infrastructurele projecten te veranderen, steunen we de toekomst van Brits staal", stelde minister Sajid Javid in een verklaring.

"Zo creëren we aanzienlijke mogelijkheden voor Britse leveranciers en stellen we ze in staat effectiever te concurreren met internationale bedrijven."

De regering gaat ook een lijst opstellen met goedgekeurde staalleveranciers. Zij moeten voldoen aan een aantal criteria, onder meer op het gebied van veiligheid en milieubeleid. Het plan moet oneerlijke concurrentie voorkomen.

De Britse staalindustrie staat al geruime tijd onder druk. Zo meldde staalconcern Tata Steel, de Indiase eigenaar van de hoogovens in IJmuiden, eind maart de verkoop te overwegen van verlieslijdende Britse activiteiten.

(bron nu.nl)

Share this

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht