Go to top

Beurzen Wire 2018 en Tube 2018 openen hun deuren in Düsseldorf

Van 16 tot en met 20 april aanstaande openen ‘s-werelds toonaangevende beurzen Wire (internationale vakbeurs voor de draad en kabel) en Tube (internationale buizen vakbeurs) hun deuren op het beursterrein van de Messe Düsseldorf. Tijdens deze beurzen worden innovatieve technologieën, nieuwe machines en installaties, maar ook producten en dienstverlening uit deze branches gepresenteerd.


Wim de Grood
Meer dan 2.600 key-players uit beide branches tonen gedurende vijf dagen in 16 beurshallen met een totale tentoonstellingsoppervlakte van circa 110.000 vierkante meter netto hun producten en diensten. Naar verwachting zullen 70.000 internationale bezoekers deze beurzen bezoeken. Hiermee is deze Düsseldorfse beurs de meest toonaangevende in zijn soort.
Feiten Wire en Tube 2016

Tijdens de beursdagen in 2016 stonden er 1.335 exposanten uit 53 landen op de beurs. Zij namen 59.322 vierkante meter beursvloer in beslag. Wire telde 38.255 bezoekers. Tube telde 1.277 exposanten uit 51 landen en bezette op de beursvloer 51.183 vierkante meter. Op Tube kwamen toen 31.304 bezoekers af, vertelde Daniël Ryfisch, Deputy Director van deze beurzen tijdens een presentatie bij het Belgische staaldraad bedrijf Bekaert. De bezoekers kwamen onder meer uit de buizenbranche, chemische industrie, voedselverwerkende industrie, automotive, olie-, gas- en waterindustrie, constructie- en metaalindustrie. De beurzen werden in 1986 voor de eerste keer georganiseerd. Sindsdien zijn ze drie keer zo groot geworden.

In 2018


Wire en Tube 2018 beloven beiden ‘the world’s leading trade show’ te worden, aldus Daniël Ryfisch. Wire toont machines voor de productie, finishing en verwerking van draad. Daarnaast kan men er materialen, speciale draadsoorten en kabels vinden alsmede hulpmiddelen voor productietechnologie en voor de meet-, stuur- en regeltechniek. Veel aandacht zal er zijn voor glasvezelkabels. Het belang van glasvezel groeit gestaag. Bij Tube zijn machines en installaties voor de fabricage van buizen, buizenbewerking en buizen verwerking te zien, maar ook ruwe materialen. Veel aandacht is er verder voor innovaties in de procestechnologie en de meet- en controletechnologie. Focus bij Tube ligt op plastic buizen. Deze winnen steeds meer terrein omdat de productie goedkoper is en zij lichter in gewicht zijn. Voor beide beurzen geldt, dat de exposanten uit heel Europa sterk vertegenwoordigd zijn. Maar ook standhouders vanuit de overzeese gebieden zijn aanwezig.

Bekaert


De presentatie van Wire 2018 en Tube 2018 vond plaats bij staaldraadfabrikant Bekaert in het Belgische Zwevegem, vlakbij Kortrijk. Bekaert is gesticht in 1880 door Leo Leander Bekaert en is tot op de dag van vandaag nog steeds een familiebedrijf. Het heeft klanten verspreid over 120 landen die in de meest uiteenlopende sectoren van de industrie te vinden zijn. Wereldwijd werken er bijna 30.000 mensen die met z’n allen goed zijn voor een omzet van rond de vier miljard euro in 2016. Bekaert is wereld markt- en technologieleider op het gebied van het transformeren van staaldraad en coating technologieën. Het vervaardigt dus geen eindproducten, die worden elders geproduceerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan staaldraad dat in autobanden wordt verwerkt. Verder tref je Bekaert producten aan in auto’s en trucks, in liften en mijnen, in tunnels en bruggen, maar ook thuis en op kantoor. Vaak zitten de materialen van Bekaert verborgen in de (eind)producten. Bekaert beschikt over een uiterst geavanceerd Technology Center waar hooggekwalificeerde wetenschappers en engineers samen met klanten werken aan innovatieve ontwikkelingen op het gebied van het vervormen van staaldraad en coatings. Voorbeelden hiervan zijn ACSR (Aluminium-Conductor Steel Reinforced) cable, ACSS (Aluminium Conductor Steel Supported) cable en de super corrosie werende Bezinal 3000® (zink/aluminium) coatings.

Bekaert toont nieuwe producten op Wire 2018


Ook dit jaar verwelkomt Bekaert geïnteresseerden op Wire Düsseldorf. Naast innovaties zal Bekaert er tonen hoe het waarde creëert voor haar klanten. De (vernieuwde) stand van Bekaert bevindt zich in hal 10, plaats 60. Op deze beurs zal het bedrijf een aantal nieuwe producten tonen, waaronder het uitgebreide aanbod aan profiel- en verendraad. Te zien is bijvoorbeeld de wapeningsproducten voor asfalt Fortifix® en Murfor®Compact voor metselwerk.
Als illustratie van haar technologisch leiderschap toont Bekaert innovaties op het gebied van hogere treksterktes (ACSR en ACSS met een zeer hoge treksterkte om elektrische bovenleidingen te ondersteunen). Voor de automobielindustrie pakt het uit met dunner en sterker staalkoord om banden te versterken.Daarnaast blijft Bekaert de bakens verzetten bij de coatings. Bekaerts verendraden bedekt met Bezinal® vormen een alternatief voor roestvast stalen verendraden die worden gebruikt in veeleisende toepassingen zoals in de medische industrie.

Wetenswaardigheden Wire 2018 en Tube 2018


Organisator               Messe Düsseldorf GmbH
                                  Messeplatz
                                  D-40474 Düsseldorf
                                  Duitsland
                                  http://www.messe-duesseldorf.de


Openingstijden         16 – 19 april 2018           9.00 tot 18.00 uur
                                 20 april                            9.00 tot 16.30 uur
Entreeprijzen            Dagkaart                         € 58,00
                                 Dagkaart online               € 40,00
                                 Doorlopende kaart          € 98,00
                                 Idem online                     € 80,00
                                 Dagkaart gereduceerd    € 18,00
                                 (op vertoon van een geldige studentenpas en 65+)
                                 Catalogus                       € 32,00
Locatie Wire 2018    Hallen 9 tot en met 16    www.wire.de


                                                                        www.wire-tradefair.com


Locatie Tube 2018   Hallen 3 tot en  met 7.0, 16, 17, 18
                                                                        www.tube.de


                                                                        www.tube-traidfair.com
 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht