Go to top

ALUMINIUM 2018: Nieuwe thema’s met het oog op de toekomst

De grootste aluminiumbeurs ter wereld blijft groeien


De transportsector en de energietransitie verhogen de vraag naar aluminium. De lichte megatrend in de constructie verzekert uitstekende groeiopportuniteiten voor aluminium als industrieel materiaal. In de hele wereld doet de industrie nieuwe investeringen om een economie bij te houden die blijft groeien. Deze positieve trend wordt eveneens waargenomen bij de ALUMINIUM Wereldbeurs in Düsseldorf, Duitsland.
Van 9 tot 11 oktober  2018 zal het Beursgebouw op de Rijn opnieuw de globale marktplaats van de aluminiumindustrie worden. Ongeveer 1.000 exposanten uit de hele wereld zullen in Düsseldorf zijn, de expositieruimte zal tot 80.000 vierkante meter groeien – een duidelijke aanwijzing van de actuele dynamiek in de aluminiumindustrie.
Verspreid over zes expositiehallen, zullen globale spelers, specialisten en jonge innovatieve bedrijven het complete gamma van de industrie tonen – van aluminiumproductie tot machines en uitrustingen voor de verwerking tot halfafgewerkte  en afgewerkte producten en recycling.
Naast de aluminiumindustrie in zijn geheel, zullen de beurs en de exposanten zich focussen op processen en producten voor de voornaamste toepassingen in de aluminiumindustrieën: automotive engineering, bouw en constructie, luchtvaart, elektronica, verpakking en spoor.

Nieuwe thema’s: Digitalisatie en bescherming van het milieu


Het bekende thema van de paviljoenen zal als contactpunt dienen om bezoekers door de gestructureerde tentoonstellingshallen te voeren, met inbegrip van het Competentiecenter Oppervlaktetechnologie, het Gieterijpaviljoen, het Primaire Paviljoen, het Las- & Verbindingspaviljoen, het Recyclingpaviljoen en de Magnesiumzone.
In de nieuwe speciale tentoonstellingszone Digitale Fabricage, zullen bezoekers ervaren wat Industrie 4.0 voor de aluminiumindustrie betekent en welke soorten fabricagevoordelen reeds vandaag verwezenlijkt kunnen worden door middel van high-performance IT oplossingen in de productie.
Een andere nieuwe tentoonstellingszone, milieuengineering genoemd,  zal waterverwerking, luchtfiltratiesystemen en olie/oliemist-vacuümsystemen bevatten – en zal tonen hoe de aluminiumindustrie de weg toont wanneer het gaat om actuele thema’s zoals energie en resourcesbehoud in de eigen productieketen.
Een Innovatiezone zal nieuwe producten van uiteenlopende gebruikerssegmenten tonen, bijvoorbeeld automotive engineering, mechanische engineering, luchtvaart, bouwsector en additieve fabricage.


 

Technische opleidingsprogramma’s voor het verspreiden van industrie en wetenschap knowhow


ALUMINIUM is veel meer dat enkel het belangrijkste handelscenter ter wereld. Het is boven alles een grote kennisplaats: deskundige exposanten uit industrie en wetenschap tijdens de ALUMINIUM 2018 Conferentie en het ALUMINIUM Forum zullen de beginselen, trends en innovaties van de aluminiumsector bespreken.
Tijdens de ALUMINIUM 2018 Conferentie met zijn motto ‘Aluminium – Materiaal voor de Toekomst’, worden de verschillende toepassingen van aluminium gepresenteerd, samen met mogelijke verdere ontwikkelingen die producten in de toekomst zelfs lichter, mooier en meer resource-efficiënt zullen maken. Het Congres wordt georganiseerd door de GDA, de Duitse Aluminium Associatie. Samen met vertegenwoordigers van de verschillende segmenten van de industrie, fabrikanten van halfafgewerkte producten, raffinadeurs, smelters  en onderleveranciers, worden de meest recente innovatieve en op de toekomst gerichte oplossingen gepresenteerd en besproken. De 5 sessies en bijna 40 lezingen zullen de focus leggen op aluminiummarkten, installatie / processen / digitalisatie, oppervlakte, recycling en automotive.
Exposanten zelf zullen het podium bekleden tijdens het ALUMINIUM Forum, wat deel uitmaakt van het begeleidende programma van de beurs. Tijdens de drie dagen durende lezingen zullen bedrijven hun innovaties en succesvolle projecten presenteren op het gebied van licht wegend design, digitalisatie, oppervlaktetechnologieën, duurzaamheid en recycling. De toegang is gratis voor beursbezoekers.

De wereld van aluminium komt samen in Düsseldorf


De beurs is de leidinggevende ontmoetingsplaats voor producenten, verwerkers, technologieleveranciers, ontwerpers en ingenieurs uit de industrietakken die aluminium gebruiken. Het evenement wordt georganiseerd door Reed Exhibitions met waardevolle bijdragen van de GDA – de Duitse Confederatie van de Aluminium Industrie – en de Europese Industrievereniging  Europees Aluminium.
Ongeveer 27.000 bezoekers uit 100 landen worden op de beurs ALUMINIUM verwacht. De exposanten zijn eveneens internationaal: bijna 70 procent van de in totaal 1.000 exposanten komen uit het buitenland om deel te nemen aan de beurs in Düsseldorf. Onder de grootste van de 54 tentoonstellende landen dit jaar (na Duitsland) komt Italië, gevolgd door China, Turkije, Oostenrijk en Spanje. Andere Europese landen alsook Noord-Amerika en Azië zullen eveneens goed vertegenwoordigd zijn op ALUMINIUM.

Datums:
9 – 11 oktober 2018

Locatie:

Messe Düsseldorf
Halls 9 – 14
Stockumer Kirchstraße 61
D-40474 Düsseldorf

Openingsuren:
09.00 – 18 uur

Tickets:
1-dag ticket: 29,00 EUR (online) / 58,00 EUR (ter plaatse)
3-dagen ticket: 41,00 EUR (online) / 82,00 EUR (ter plaatse)

Partnerhotels:
U kunt hotels reserveren aan speciale voorwaarden voor exposanten en bezoekers via het ALUMINIUM reiscenter

Voor meer informatie, het programma, tickets, hotels & reisservice, zie

www.aluminium-messe.com.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht