Go to top

1000 studenten ontmoeten meer dan 100 professionals

Op 4 juni organiseren TU/e, Summa College, Fontys Hogescholen en andere partners van de Dutch Technology Week de StudentDay. Tijdens deze dag kunnen mbo-, hbo- en wo-studenten uit het hele land diepgaand kennis maken met High Tech bedrijven en inhoudelijke gesprekken voeren met professionals uit die bedrijven.

StudentDay helpt de studenten zich verder te oriënteren op hun vervolgopleiding of toekomstige carrière. De onderwerpen die tijdens het bedrijfsbezoek aan de orde komen zijn door de studenten zelf aangedragen. Fontys voorzitter Nienke Meijer is blij met dit mooie event. “Fontys wil intensief samenwerken met de beroepspraktijk en bijdragen aan innovatie van het werkveld. StudentDay biedt alle studenten een unieke gelegenheid om in gesprek te gaan met hun toekomstige werkgevers en andersom maken de bedrijven kennis met hun eventuele werknemers”.

Students on Tour

Het eerste deel van de StudentDay bestaat uit ‘Students on tour’. De studenten vertrekken om 8.30 uur voor een bezoek aan twee vooruitstrevende regionale bedrijven die zich bezighouden met hoogwaardige technologische innovatie. Een 15-tal bedrijven heeft zich aangemeld om groepen van 25 of 50 studenten te ontvangen. Dit zijn: AAE, ASML, Bestronics, DAF, Defensie, Faes Groep, Frencken, KMWE, MTN Metaalwerken, NXP, PANalytical, , Phoenix 3D Metaal, Teledyne Dalsa, VDL Bus & Coach, VDL Containersystemen, VDL ETG, VDL GL Precision, VDL Kunststoffen, VDL PMB UVA en Vanderlande.

Daarnaast is een aantal partnerbedrijven van TU/e, Summa College en Fontys uitgenodigd om deel te nemen. “Het is fantastisch dat onze studenten op deze manier diverse toonaangevende bedrijven in onze regio kunnen bezoeken. Iets waar ze anders niet zo gemakkelijk de kans voor krijgen. Zo hebben ze een beter beeld van hun eigen mogelijkheden als ze straks bij het Summa College zijn afgestudeerd”, aldus Antoine Wintels, bestuursvoorzitter van Summa College.





Netwerkevent


Deel twee van StudentDay bestaat uit een netwerkevent. Tussen 16.00 en 19.00 uur zijn meer dan 100 professionals uit verschillende technologische vakgebieden van een dertigtal bedrijven uit de regio op het campusterrein van Fontys aanwezig. Zo’n 1.000 studenten kunnen deze professionals in een informele sfeer ontmoeten tijdens een barbecue. Op het campusterrein heeft elk bedrijf een eigen herkenbare bar. Daar kunnen de professionals en studenten in gesprek gaan over onderwerpen die hen beiden bezighouden. “De DTW biedt een unieke kans om in de keuken van bedrijven te kijken en een schat aan technologische vernieuwingen te ontdekken. De StudentDay is een uitstekende gelegenheid waar studenten en bedrijven elkaar kunnen ontmoeten”, bevestigt TU/e bestuursvoorzitter Jo van Ham.

Overige activiteiten tijdens DTW

Voorafgaand aan het StudentDay event voor studenten wordt op dinsdag 2 juni een programma samengesteld voor leerlingen van het Voortgezet Onderwijs. In de ochtend is er de YOUNG TECH TOUR voor 15-18 jarigen (VMBO, HAVO, VWO) waarbij de leerlingen op bezoek gaan bij de bedrijven. Deze bezoeken geven de leerlingen een beeld wat er zoal aan beroepsmogelijkheden zijn wanneer ze een technische studie kiezen. Het programma is samengesteld met en ingericht naar de wensen van het VO in samenwerking met bedrijven uit de regio. De animo voor deelname van de vo-scholen is groot. In de middag vindt ‘Night of the Nerds’ plaats in het Klokgebouw met meer dan 50 activiteiten. Het is opgezet als een festival voor 12-18 jarigen met fun en verwondering, beroepsbeelden maar ook testlabs en clinics.
 

Voor meer informatie klikt u hier

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht