Go to top

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht

CNC MachinesRSS

  • Slagextrusie: het onbekende alternatief voor aluminium producten in grote series

    Het vervaardigen van massieve, holle of busvormige producten van aluminium met een (alzijdig) symmetrische geometrie kan op verschillende manieren. Zijn de series klein, dan zal verspaning op een draai(frees)machine vaak de aangewezen methode zijn. Bij grotere aantallen komen niet verspanende technieken in beeld, omdat de gereedschapkosten per product dan afnemen. Naast bekende technieken als spuitgieten en dieptrekken vormt slagextruderen een interessant alternatief voor veel aluminium onderdelen. Vanwege het ontbreken van een grootschalige automobielindustrie is deze techniek in ons niet zo bekend. De techniek kan echter ook in andere sectoren een economisch interessant alternatief vormen.

    Lees verder

  • Ultrasone trillingen bij metaaldraaien

    Het gadeslaan van mechanische processen is niet alleen van belang bij productie, maar ook bij meten en regelen. Er worden naarstig pogingen ondernomen om technologie├źn te ontwikkelen voor het verkrijgen van processen met hogere productiviteit, omdat er vraag is naar kortere productietijden en betere oppervlaktekwaliteit van de producten

    Lees verder