Go to top

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht

Additive manufacturingRSS

 • 3-D printen van roestvast staal componenten

  De berichtgevingen over 3D printen van metaalonderdelen stapelen zich de laatste tijd steeds verder op. Er gaat haast geen vakbeurs of congres meer voorbij of men kan kennismaken met deze geavanceerde manier van produceren. Was men enige jaren geleden over dit thema nog als een roepende in de woestijn en nauwelijks serieus genomen, tegenwoordig is dat geheel anders omdat de moderne maatschappij daar blijkbaar gewoon aan toe is.

  Lees verder

 • Event Industrieel Printen 2016 geeft verhelderende inzichten

  Eind mei organiseerde IIR het event Industrieel Printen. Ruim 40 deelnemers hadden zich hiervoor aangemeld en zij werden in de loop van de dag getrakteerd op acht presentaties en een paneldiscussie op het gebied van uiteenlopende aspecten van Additive Manufacturing oftewel 3D (metaal) printen.

  Lees verder

 • Explosief vervormen van onderdelen van gelegeerd aluminium

  Explosief vervormen is een vervormingproces dat gepaard gaat met hoge energie-uitwisseling dat onder andere wordt gebruikt voor het vervaardigen van onderdelen van gelegeerd aluminium. Het proces wordt vaak gebruikt om objecten te maken waarvan de afmetingen de grenzen van conventionele apparatuur te boven gaan of waarvoor de wanddikte persdrukken vereist die niet kan worden gehaald met conventionele apparatuur

  Lees verder

 • Willem Vermeend 3D printing verandert de wereld spectaculair

  Over twintig jaar ziet de wereld er totaal anders uit. Sterker nog: in combinatie met internet, robotica en open software zal 3D printing leiden tot een nieuwe industriële revolutie met ingrijpende gevolgen voor onze economie, bedrijven en het onderwijs. Dat is de stellige overtuiging van internetondernemer en bijzonder hoogleraar Economics and E-business dr. Willem Vermeend, oud Staatssecretaris van Financiën en voormalig Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het onderwijs is daarbij van cruciaal belang voor de ontwikkeling van een nieuwe maakindustrie.

  Lees verder