Dit is een mailing van alurvs.nl - bekijk html weergave

Afmelden nieuwsbrief

 
 

Nieuwsbrief ALURVS.nl

Nieuws en achtergronden uit de Aluminium, Staal en Roestvast Staal branche!

 
 
 

Alleima – Forged from the Past Engineered for the Future

Alleima is een toonaangevende wereldwijde fabrikant van naadloze buizen, waaronder standaardproducten met hoge toegevoegde waarde in geavanceerde roestvrije staalsoorten en speciale legeringen, zoals(Super/Hyper) Duplex, hoge temperatuur-, hoge nikkel-, titanium- en zirconium-legeringen.

Lees verder
 
 

Verf op staal

Verf is het meest gebruikte materiaal ter bescherming van staal. Verfsystemen voor staalconstructies zijn door de jaren heen ontwikkeld, niet alleen met als doel een beschermende werking, maar ook om tegemoet te komen aan milieuwetgeving.

Lees verder
 
 

Bibus BV - Van handelsonderneming tot totaalleverancier en ontwikkelpartner

A-merken, innovatief, kwalitatief hoogwaardige componenten en een zeer omvangrijk productenpakket. Dit is kenmerkend voor BIBUS BV, Nederlandse dochteronderneming van het Zwitserse BIBUS Holding AG en voorheen bekend onder de namen Mparts BV en BIBUS Romicon BV

Lees verder
 
 

Magazine ALURVS.nl nummer 01 nu online beschikbaar

Het eerste nummer van 2023 is nu online beschikbaar. In deze editie o.a.: een artikel van Frans Vos over zijn kijk op "inspectie attitude", een interview met Mark Dankers en Frank Belleman van Stappert Nederland, een kijkje in de keuken bij RVS Noord en nog veel meer nieuws en achtergrondverhalen uit uw branche.

Lees verder
 
 

Metaaltechniek handelsonderneming BV - een groenere productieomgeving zonder in te leveren op kwaliteit?

In bijna ieder productiebedrijf zijn wel meerdere bussen remmenreiniger te vinden. Het middel is multi-inzetbaar, goedkoop in aanschaf en heeft een krachtige werking. Dat maakt remmenreiniger tot een geliefd product in een werkplaats of productieomgeving.Er kleven echter ook nadelen aan het gebruik van remmenreiniger.

Lees verder
 
 

Grensvlakeigenschappen en stabiliteit van gelijmd aluminium

Het grensvlak tussen een aluminium ondergrond en een epoxylijm is uitvoerig onderzocht. Er werd gevonden dat er een overgangsgebied bestaat tussen het substraatoppervlak en de lijm, waarbinnen de fysische en/of chemische eigenschappen van de polymeer verschillen van die van de bulkpolymeer.

Lees verder
 
 

Van Geenen - Specialist in slijpen en polijsten, completer dan ooit!

Van Geenen in Rijssen is sinds 1977 bezig met vooruitgang en verbetering. Al ruim veertig jaar is Van Geenen actief op het gebied van slijpen en polijsten van metaalproducten en in de loop der jaren heeft het bedrijf een leidende rol in de markt verworven.

Lees verder
 
 

Kruip: een fenomeen om rekening mee te houden

Kruip is tijdsafhankelijke vervorming onder constante belasting en dan vooral bij hoge temperatuur. Na het aanbrengen van een spanning cr op werkstuk of proefstuk streeft de rek ε niet naar, zoals dat bij gewone plasticiteit het geval is, een totale rek εtot' die is samengesteld uit een elastisch gedeelte εel en een (irreversibel) plastisch gedeelte εpl.

Lees verder
 
 

Packo Surface Treatment - Inzetten op revisie van gebruikt Roestvast Staal

Elektropolijsten, micro-ondulatie, amorfiseren, ontzwarten, micro-ontbramen, stralen, slijpen en polijsten, beitsen & passiveren…, een greep uit de afwerkingen van RVS (inox) waar Packo Surface Treatment (onderdeel van Packo Inox en de Verder Groep) bekend voor is.

Lees verder
 
 

Roestvast Staal, wat is het, wat kan het?

Roestvast staal is een materiaal dat aan nogal wat mythevorming onderhevig is. Zo werkt de naam alleen al zeer misleidend. De benaming roestvast of liever roestvrij. zoals het algemene spraakgebruik wil. suggereert dat het onder geen enkele omstandigheid roest.

Lees verder
 
 

Groeien door klein en persoonlijk te blijven - Barneveld de 7e vestiging voor de VAN RAAK GROEP

Voorraadmagazijn staal, rvs en aluminium voor regio Barneveld - Vanaf begin februari heeft de VAN RAAK GROEP een nieuwe VAN RAAK STAAL vestiging geopend in Barneveld.

Lees verder
 
 
 
 
 

2blonds

De Laat de Kanterstraat 27a
2313 JS Leiden
Tel: +31 (0)71 5314511
info@2blonds.nl