Go to top

Wie staan er op de ESEF en de TechniShow 2024!

Een kijkje in de toekomst van metaalbewerking

Het is weer zover: de ESEF Maakindustrie staat voor de deur. Van 12 tot en met 15 maart verzamelt metaalbewerkend Nederland zich in Utrecht voor wat belooft het evenement van het jaar te worden. En wie staat er vooraan? Juist, 247TailorSteel. Niet te missen in hal 3, stand 03.C070.

Investeren of uitbesteden?
Die eeuwige vraag. Gaan we voor eigen machines of kiezen we voor uitbesteden? 247TailorSteel, met het grootste machinepark voor lasersnijden in Europa, geeft je tijdens de ESEF Maakindustrie een helder antwoord. Met 1,25 miljoen snijuren per jaar, verdeeld over zes locaties, bieden ze een oplossing voor elke opdracht, groot of klein.

Vernieuwing troef met Sophia®
De online wereld staat niet stil, en dat geldt ook voor de software van 247TailorSteel. Met een frisse look-and-feel en verbeterde functionaliteiten maakt Sophia® het leven van de metaalbewerker een stuk eenvoudiger. En als je nog twijfelt, waarom niet even Sophia® uitproberen op de ESEF? Samen met een salesmanager ontdek je alle voordelen.

Laat je inspireren door CEO Carl Berlo
De metaalindustrie en digitalisering; het lijkt soms water en vuur. Maar CEO Carl Berlo laat tijdens een theatersessie op 15 maart zien dat het anders kan. Een must voor iedereen die overweegt de stap naar digitalisering te zetten.
Dus, markeer je kalender, pak je notitieblok en zorg dat je erbij bent. De toekomst van metaalbewerking begint in Utrecht, en jij kunt vooraan staan. Tot dan!

 
________________________________________________________________

Metaalketen Hengelo: Samen werkt beter, ook in metaal

In een wereld waar iedereen het altijd maar druk heeft, is het een verademing om te zien dat er nog bedrijven zijn die de kunst van het samenwerken tot in de puntjes beheersen. Neem nou Metaalketen Hengelo, een onderneming die niet alleen de processen van haar klanten door en door kent, maar ook nog eens bovenop de laatste ontwikkelingen zit. Dat klinkt toch als muziek in de oren?
 
Wat Metaalketen Hengelo zo uniek maakt, is hun vermogen om echt in te spelen op de specifieke wensen en eisen van hun klanten. Ze kennen de markt als geen ander en adviseren je niet alleen over de beste materiaalkeuze, maar zorgen er ook voor dat je niet de hoofdprijs betaalt. En zeg nou zelf, wie wordt daar nu niet blij van?
 
Maar het stopt niet bij slim inkopen en adviseren. Nee, Metaalketen Hengelo gaat een stap verder. Ze investeren continu in het optimaliseren van hun eigen processen, zodat ze hun klanten nog beter van dienst kunnen zijn. Of je nu op zoek bent naar een breed en diep assortiment metalen of hulp nodig hebt bij het bewerken ervan, ze staan voor je klaar.
 
De specialisten van Metaalketen Hengelo worden niet voor niets graag uitgedaagd. Elke dag opnieuw staan ze klaar om van toegevoegde waarde te zijn. Ben je benieuwd hoe dit er in de praktijk uitziet? Neem dan eens een kijkje op hun nieuwe website of, nog beter, breng een bezoek aan hun stand, hal 3, stand C090.op de ESEF 2024. Wie weet wat voor mooie samenwerkingen er uit voort kunnen komen. Want zoals ze bij Metaalketen Hengelo zeggen: samen werkt beter.

________________________________________________________________

De digitale sprong van STAPPERT Noxon

In een wereld waarin de term 'digitalisering' bijna net zo vaak valt als het regent in Nederland, is het verfrissend om te zien hoe bedrijven daadwerkelijk stappen maken. Neem nou STAPPERT Noxon, binnen de wereld van roestvast staal een ware gigant. Gevestigd in het pittoreske Helmond en met een verkoopkantoor in Zwijndrecht, zet dit bedrijf vol in op de digitale toekomst.
De ESEF Maakindustrie, staat dit jaar bol van innovatie en duurzaamheid, is de perfecte plek voor STAPPERT Noxon om hun digitale vorderingen te tonen. Met een assortiment dat meer dan 20.000 verschillende producten telt, is het geen wonder dat digitalisering hoog op de agenda staat.

Een van de meest opvallende stappen is de lancering van een webshop, toegankelijk via https://shop.stappert.nl. Hiermee kunnen klanten op elk gewenst moment van de dag hun benodigde materialen bestellen. Maar dat is niet alles. STAPPERT Noxon werkt ook aan de aansluiting op het EDI platform Smart Connected Supplier Network (SCSN), wat het uitwisselen van informatie binnen de toeleverketen aanzienlijk zal vereenvoudigen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat STAPPERT Noxon voor jou kan betekenen? Of heb je gewoon zin in een goed gesprek over de toekomst van digitalisering in de maakindustrie? Aarzel dan niet en bezoek hun stand 03 A053 tijdens de ESEF Maakindustrie. Wie weet welke deuren deze digitale sprong voor jou kan openen.

In een tijd waarin we allemaal zoeken naar manieren om efficiënter en slimmer te werken, is het inspirerend om te zien hoe bedrijven als STAPPERT Noxon de digitale handschoen oppakken. Laten we samen de toekomst tegemoet treden, gewapend met innovatie en een flinke dosis nieuwsgierigheid.
 
 
________________________________________________________________
 
 
Een frisse wind waait door de industrie

Het is onmogelijk om tegenwoordig niet opgewonden te raken van de ontwikkelingen in de Nederlandse maakindustrie. Neem nou Aalberts Surface Technologies in Eindhoven. Daar is iets bijzonders aan de hand. Iets dat ons allemaal aangaat, ook al staan we er niet dagelijks bij stil.

In de afgelopen maanden is er flink wat veranderd bij Aalberts in Eindhoven. Een verhuizing van de gasopslag heeft plaatsgevonden en nu wordt er gewerkt aan een nieuwe fabriekshal. Deze uitbreidingen zijn niet zomaar een paar bouwprojecten; ze zijn het fundament van een duurzamere toekomst. Met de vernieuwde gasopslag en extra productieruimte is Aalberts helemaal klaar voor wat komen gaat.

Wat vooral opvalt, is de focus op duurzaamheid. Aalberts vervangt verschillende installaties in Eindhoven en Venlo voor nieuwe, modernere varianten die op een schone, milieuvriendelijke en energiezuinige wijze werken. Van de nieuwe nitreerinstallaties in Venlo tot extra Stainihard capaciteit in Eindhoven; het zijn allemaal stappen in de goede richting.

Wil je met eigen ogen zien wat Aalberts Surface Technologies allemaal in petto heeft? Aalberts staat op de ESEF in Hal 3, standnummer B126, klaar om je alles te vertellen over hun warmtebehandelingen, vacuümsolderen en oppervlaktetechnieken.

Het is inspirerend om te zien hoe bedrijven zoals Aalberts Surface Technologies investeren in de toekomst. Niet alleen in technologie, maar ook in duurzaamheid. Laten we deze ontwikkelingen omarmen en samen bouwen aan een betere wereld.

 
Aalberts Surface Technologies LOGO
________________________________________________________________
 
Profipack; jij maakt, wij verzorgen de verpakking 

Welkom bij Profipack, jouw partner voor het verpakken van metalen en technische onderdelen. Wij bieden niet alleen hoogwaardige verpakkingsmaterialen, maar ook het allerbeste advies en de mogelijkheid om verschillende verpakkingsmachines te testen.

Bij Profipack begrijpen we de uitdagingen die komen kijken bij het verpakken van de vele soorten metalen en technische onderdelen. Daarom bieden we een uitgebreid assortiment aan verpakkingsoplossingen om jouw waardevolle onderdelen veilig te kunnen opslaan en te verzenden. Van corrosiewerende verpakkingen, variërend van folies tot gripzakjes, spinvlies, schuimfolie, wikkelfolie, PET-band en nog veel meer; wij hebben alles in huis! Daarnaast bieden we diverse omsnoeringsmachines en palletwikkelaars. 

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om tussen al die verpakkingsmogelijkheden de juiste keuze te maken. Daarom staan onze verpakkingsexperts van 12 t/m 15 maart in de Jaarbeurs voor je klaar met het beste advies, specifiek afgestemd op de behoeften van jouw bedrijf. Wij nodigen jullie uit op stand [03.C125]

Kortom, bij Profipack maken wij het onze missie om jouw verpakkingsuitdagingen aan te pakken.
Jij maakt, wij verzorgen de verpakking!
 
 
________________________________________________________________

Een kijkje in de keuken bij BIKAR METALLE

Als je me vraagt wat het geheim is van een succesvol familiebedrijf, zou ik zeggen: passie, innovatie en een flinke dosis doorzettingsvermogen. Neem nou BIKAR METALLE, een bedrijf dat met meer dan 850 medewerkers wereldwijd actief is in de levering van non-ferro halffabricaten. Van aluminium tot speciale legeringen voor de luchtvaartindustrie, ze hebben het allemaal. En dat niet alleen; ze zagen het ook nog eens op maat voor je. 

Wat BIKAR echt bijzonder maakt, is hun aanpak. Korte levertijden dankzij een uitgebreide voorraad, snel handelen en professioneel advies zijn slechts een paar voorbeelden van hun klantgerichte samenwerking. En dan heb ik het nog niet eens over hun vooruitstrevende houding ten opzichte van digitalisering in de metaalhandel. Innovatieve oplossingen voor de klant, daar draait het om.
De ESEF-beurs is voor BIKAR een uitgelezen kans om te laten zien wat ze in huis hebben. Niet alleen versterken ze er hun bestaande relaties, maar ze leggen er ook nieuwe contacten. En met de BeNeLux als een van hun belangrijkste markten, is dit dé plek om te zijn.

Wat ook opvalt, is het team van BIKAR. Met mensen als Robert Sterk, Boy Kroos, Louis Lauber en Benedikt Schneider aan boord, weet je dat je in goede handen bent. Deze heren staan klaar om je alles te vertellen over de nieuwste snufjes, zoals het volledig geautomatiseerde zaagcentrum, de BIKAR ZONE. Precisie en efficiëntie staan hier centraal.

De ESEF-beurs is meer dan een showcase voor BIKAR; het is een kans om de industrie te volgen, te netwerken en hun positie in de BeNeLux markt te versterken. Heb je interesse in non-ferro halffabricaten of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat BIKAR te bieden heeft? Bezoek ze dan op stand 04.B118. Wie weet wat voor mooie samenwerkingen eruit voortkomen!
 
 
________________________________________________________________

Kom langs bij Electrotool op de TechniShow!

Bij Electrotool laten we je kennismaken met de nieuwste Cosen bandzaagmachines. Je vindt ons in Hal 8, waar we je graag alles laten zien. Cosen is een topper als het gaat om zaagmachines en wij zijn trots dat we hun machines exclusief mogen aanbieden. Van verstek bandzaagmachines tot de nieuwste dubbelkoloms zaagmachines en platenzagen, je vindt ze allemaal bij ons.
 
Wat onze samenwerking met Cosen zo speciaal maakt? We hebben onze eigen MPS rollenbanen en aanslagsystemen geïntegreerd in veel van hun machines. Dit betekent dat we je complete zaaginstallaties kunnen bieden, helemaal klaar voor gebruik. Handig toch? Één leverancier, één aanspreekpunt.
 
Dankzij onze uitgebreide service kun je rekenen op een vlekkeloze start en staan we altijd klaar voor nazorg en onderhoud. Cosen blijft innoveren, met machines die klaar zijn voor Industry 4.0, zodat jij altijd een stapje voor bent.
 
Maar er is meer! Op onze stand, Hal 8.D060, laten we niet alleen Cosen machines zien. Kijk je ogen uit bij de demonstraties van Erlo boormachines, ontdek hoe je vierkante gaten boort en maak kennis met ons eigen merk Wisent Machines. Van boren en zagen tot buigen, we laten het allemaal zien.
 
En dat is nog niet alles. We demonstreren ook de Gerima laskantfreesmachines, Nitto automatische cutter boorunits en ponsmachines voor staalconstructies. Een perfecte kans om deze machines in actie te zien en zelf de voordelen te ontdekken.
 
 
 
 
 
________________________________________________________________
 
Kostenbesparingen door RVS harden! 
 
Het team van Chromin nodigt u van harte uit voor een gratis bezoek aan de ESEF Maakindustrie 2024!
 
Ervaart u problemen met slijtage van machineonderdelen waardoor productiestilstand ontstaat van uw klanten aan de andere kant van de wereld? Zijn uw bevestigingsmaterialen niet gangbaar door het koud-lassen van de schroefdraad? Loopt uw machine niet correct doordat deeg of andere vaste voedingsmiddelen zich hechten aan het oppervlak? U past RVS toe en toch roesten de onderdelen? De huidige oppervlaktelaag of coating springt van het oppervlak af en veroorzaakt vervuiling en problemen? Zomaar wat vragen uit onze dagelijkse praktijk.  Om samen met u hiervoor oplossingen te vinden, helpen onze specialisten u graag!
 
Wij informeren u tijdens de beurs graag over de mogelijkheden om slijtage en corrosie te voorkomen, anti-kleef eigenschappen te verbeteren, óf de temperatuurbestendigheid te verhogen door middel van onze chroom-diffusie technieken zoals bijvoorbeeld het Hard-inchromeren. Als u al bekend bent met ons bedrijf en onze unieke technologieën, dan bent u uiteraard ook van harte welkom en horen wij graag over uw ervaringen!
 
We hopen u en uw collega’s te mogen begroeten op onze stand in hal 4, standnummer 04.A142! 
 
Wilt u meer weten over hoe u slijtage, koudlas en corrosie kunt verminderen, ook van kostbare roestvast stalen componenten in de voedingsmiddelenindustrie? 
Onze specialisten informeren en adviseren u graag tijdens de beurs!

www.chromin.nl
 
________________________________________________________________
 
VAN DULST TECHNIEK ZAL OP DE TECHNI-SHOW IN HAL 8 D070 VERSCHILLENDE SPREKENDE INSTALLATIES TONEN.

Opvallend hierbij is het bewerkingscentrum Mecal MC305 Kosmos TM met een sferische robot belader erbij. De Mecal 305 Kosmos TM is een compacte 4-assig CNC gestuurd bewerkingscentrum, specifiek voor aluminium of stalen profielen. De werklengte is 4.225mm, Y-as 530mm, Z-as 410mm en een A-as van 125 graden. Tevens uitgevoerd met een gereedschap magazijn met 8 posities. Dit betekent dat het automatisch laden en lossen van de profielen, wat een arbeidsintensief werk is, kan worden opgelost met een automatische belader, in dit geval een Yaskawa Robot. Het geheel kan geïntegreerd opgeleverd worden
 
Daarnaast zal de 24L CNC cirkelzaagautomaat getoond worden met een langeslag aanvoermagazijn en uit te breiden met een MPS belading- en lossysteem. De cirkelzaagmachine heeft een zaagblad van 610mm en een lange radiaal slag met een klem retractie systeem. Hiermee kunnen grote aluminium profielen zonder beschadigingen afgekort worden. Deze machine is in korte tijd veel gevraagd en toegepast. Uiteraard maakt u kennis met wat MPS allemaal kan betekenen op het gebied van productie automatisering en productielijnen. Van eenvoudige aanslagsystemen tot complexe beladingsmagazijnen gekoppeld aan bewerkingen als afkorten, boren, frezen en ponsen
 
MPS wordt in Krimpen aan den IJssel geconstrueerd, samengesteld en geïnstalleerd voordat het geplaatst wordt. Kortom Machinebouw van eigen bodem. Als het gaat om het bewerken van complexe profielen dan is Van Dulst Techniek met MPS een geschikte leveringspartner om mee samen te werken. MPS biedt sinds kort ook het zelf ontwikkelde besturingssysteem MPS control aan. Het grote voordeel van MPS Control is de koppelbaarheid aan willekeurige ERP systemen. De productie voorbereiding en de bewerkingen kunnen verstuurd worden naar de machinebediening waarna de bewerkingen na activering, maar verder geheel zonder tussenkomst van een operator ingave, gerealiseerd kan worden. Een 3D simulatie is daarbij inbegrepen. MPS control is geschikt voor de genoemde bewerkingen en modulair op te bouwen. Dit alles kan getoond worden op de Techni-Show.
 
En op de Techni-Show zal Van Dulst Techniek de nieuwe Soco volautomatische profiel laser tonen. Dat is een Europese primeur, omdat deze machine een maand later pas in Duitsland te zien zal zijn. De Soco SLT-80 is een fiber laser installatie met 10 gestuurde servomotor assen en een capaciteit van 12 t/m 80mm. De machine is standaard uitgevoerd met een 1,5 kW fiber laserbron (2 kW en 3kW mogelijk) en is uiterst snel. Soco introduceert een nieuw concept waarbij de laser op de bewegende uitvoerklem is gemonteerd. Dit geeft verschillende voordelen in snelheid en uiterst korte reststukken. Verder zit er de bekende Soco i2 CNC control besturing op de machine evenals de IRMS (Internet Remote Monitoring System). Daarnaast is deze machine bijzonder goed geprijsd.

www.vandulst.nl
 
Van Dulst logo 2024
________________________________________________________________
 
Ontdek de toekomst van plaatbewerking met HEVAMI op de TechniShow

HEVAMI oppervlaktetechniek nodigt je uit om de nieuwste innovaties in plaatbewerking te ontdekken tijdens de TechniShow in Utrecht, dé plek waar de maakindustrie samenkomt. Met een focus op schuren, ontbramen en richten van plaatdelen, belooft het een inspirerende ervaring te worden voor professionals in de sector.
 
Innovatie in de spotlight
Dit jaar introduceert HEVAMI enkele baanbrekende machines, waaronder de DiscMaster 6TD en de SwingGrinder-M van Loewer, perfect voor staalverwerkers die zoeken naar efficiënte ontbraam- en afrondoplossingen. Ook de DM1100-ZC van NS Maquinas, een uitblinker in het verwijderen van bramen en het aanbrengen van een schuurbeeld met optimale kantenafronding, zal niet ontbreken.
 
Voor elke uitdaging een oplossing
Van de veelzijdige ZBS langbandschuurmachine van Kuhlmeyer tot de energiezuinige en onderhoudsvriendelijke Peak Performer richtmachine van Kohler, HEVAMI toont hoe diversiteit in machines kan leiden tot precisie in eindproducten. Speciale aandacht gaat uit naar de richtmachines van Big-Jurij, ideaal voor staalconstructiebedrijven die werken met smalle strippen.
 
Buisprofielen in de hoofdrol
De ML100 buizenschuurmachine van NS Maquinas, geschikt voor zowel rechte als gebogen buizen, zal live gedemonstreerd worden. Een perfecte kans om te zien hoe trapleuningen, meubels en bullbars tot in perfectie bewerkt kunnen worden.
 
Bezoek ons
We nodigen je van harte uit om deze innovaties zelf te ervaren. Kom langs bij stand 7.B.040 in hal 7, waar ons team klaarstaat om je persoonlijk te adviseren. De koffie staat al klaar!
 
Voor meer informatie over HEVAMI en onze producten, bezoek je onze website op www.hevami.nl of bel je naar +31(0)413-376602. We kijken ernaar uit je te ontmoeten op de TechniShow!
 
Hevami Logo nieuw 1-8-2016
 
 
 
We zien je graag 12 t/m 15 maart in de Jaarbeurs te Utrecht