Go to top

Webblog: Zo schilder jij voordelig jouw woning in een industriële look!

Zo schilder jij voordelig jouw woning in een industriële look!
Ben jij van plan jouw woning te schilderen en wil je eens een nieuwe stijl uitproberen? Ga dan voor een industriële look. Door te kiezen voor RVS-onderdelen in je woning creëer jij een unieke look. In dit artikel geven wij de beste tips en inspiratie voor jouw woonproject. Ga bijvoorbeeld voor het schilderen van dit staal met goede, moderne verf. Daarnaast kun je de industriële vibe versterken door gebruik te maken van beton- of steeneffect verf op muren of vloeren. Dit soort verf geeft een ruwe, maar stijlvolle textuur die perfect past bij de industriële stijl. Vergeet ook niet om oude meubels met een laagje metallic verf te transformeren; dit voegt een authentiek industriëel element toe aan je interieur zonder de bank te breken.


Hoe vind ik de beste verf aanbiedingen?
De beste aanbiedingen vind je online! Door slim te zoeken op het internet betaal jij nooit te veel! Online vind je vaak betere prijzen voor verf dan in de bouwmarkt en tegenwoordig wordt de meeste verf al de volgende werkdag bij jou thuisbezorgd! Online verf shoppen is dus ideaal voor de klussende koopjesjager! Shop bijvoorbeeld bij Webshops zoals De Verfmenger en betaal nooit meer te veel voor jouw klus! 


Ga voor behang op de muur!
Een verrassende maar effectieve look kun je ook bereiken met behang. Ga bijvoorbeeld voor een Renovlies behang. Met Renovlies geef jij jouw muren een strakke, maar toch moderne uitstraling. Dit type behang is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, het is ook praktisch omdat het scheur- en stootvast is, waardoor je muren langer mooi blijven. Bovendien kan renovlies behang worden overgeschilderd in elke gewenste kleur, wat extra flexibiliteit biedt als je in de toekomst de kamer een nieuwe look wilt geven. Het is een ideale keuze voor wie een naadloze afwerking wenst met een duurzaam karakter.


Maak het af met de juiste verlichting!
Licht speelt een cruciale rol in het creëren van de gewenste sfeer in elke ruimte. Voor die echte industriële look, kies je voor robuuste hanglampen van metaal of hergebruikt materiaal. Ook vloerlampen met een rauw randje of tafellampen met een zichtbare gloeidraad kunnen jouw industriële interieur net dat beetje extra geven. Verlichting is niet alleen functioneel maar draagt ook bij aan de algehele uitstraling en feel van jouw industriële woonproject. Experimenteer met verschillende lichtbronnen om precies de juiste ambiance te vinden die jouw industriële ruimte complementeert.