Go to top

SNIJ Noord: Teamwork is de basis voor topkwaliteit snijwerk.

23 januari 2023
SNIJ Noord, gevestigd in Heerenveen, is voor machinebouwers en constructiebedrijven door heel Nederland de vaste partner voor snijwerk. Om totaalpartner te kunnen zijn voor de klanten beschikt het bedrijf over een hoogwaardig machinepark. Echter, om daadwerkelijk elke dag topkwaliteit in snijwerk te kunnen leveren, vormt niet alleen de machinecapaciteit maar juist de capaciteit en de samenwerking in het team het fundament: teamwork als basis voor topkwaliteit in snijwerk.
 

 
We streven ernaar om iedere levering af te leveren als een cadeau voor onze klant,” legt Jaap van Houten, Sales Manager bij SNIJ Noord, uit. Daarvoor beschikt SNIJ Noord over snijmachines voor het lasersnijden, watersnijden en buislasersnijden van met name rvs, aluminium en staal. In huis worden de halffabricaten gekant en nabewerkt. Vanaf het eerste contact tot en met de aflevering stelt SNIJ Noord zich op als ketenpartner. 
 
Ketenpartner door goed te luisteren
 
“Als je echt een partner voor je klanten wilt zijn, dan vraagt dat veel van het hele team. Het begint al bij het eerste contact. Wat heeft de klant echt nodig? Op welke manier wordt ons halffabricaat toegepast in het eindproduct? Is de gekozen oplossing echt de beste oplossing voor maximaal resultaat? Door goed te luisteren kun je veel meer voor je klant betekenen dan puur een leverancier van halffabricaten zijn. Je kunt dan daadwerkelijk een partner zijn voor je klant.” In de praktijk betekent dit dat SNIJ Noord in ieder stap van het proces naast de klant staat en meedenkt. “Als we goed begrijpen hoe het product dat wij leveren verder wordt verwerkt in de bedrijfsprocessen van onze klant, dan kunnen we ook een beter product leveren. Door met klanten mee te denken bieden we concrete meerwaarde.” Deze mentaliteit voor topkwaliteit maakt voor de klanten van SNIJ Noord een groot verschil. “Goed snijwerk leveren is een basis voor waarde. Dus logischerwijs moet dat op orde zijn. Producten moeten voldoen aan de eisen die de klant aan het product stelt. Door dit heel goed te doen en steeds verder te verbeteren, optimaliseer je wát je aan een klant levert. Maar juist door je nek uit te steken, lever je meerwaarde. Dan gaat het over hoé je het levert. En dat is waar SNIJ Noord in uitblinkt.”  Van Houten vertelt over een vaste klant die erg tevreden was over de leveringen. “Door ons als partner op te stellen en dóór te vragen kwamen we erachter dat het logistiek beter kon. Nu leveren we onze producten op meerdere afdelingen en op verschillende locaties in de fabriek. De klant had geen idee dat dit mogelijk was, maar deze kleine aanpassing levert in de keten een enorme tijdwinst op.”
  

Trots op de mensen
 
Dit voorbeeld laat voor SNIJ Noord duidelijk uitkomen waarom topkwaliteit verder gaat dan productoptimalisatie. Het hele team is betrokken bij het leveren van een product dat het werk voor de klant beter, sneller, gemakkelijker of mooier maakt. Deze werkhouding vraagt van iedere medewerker dat ze beseffen dat hun werk bijdraagt aan het eindproduct van de klant. “We beseffen heel goed dat niet alleen onze machines, maar juist onze mensen het verschil maken. We zijn dan ook trots op onze mensen. Je kunt als bedrijf wel streven naar topkwaliteit, maar zij maken het ook waar.”
Vanaf het eerste contact, de communicatie tijdens het proces, tot en met het inpakken van een product op de logistieke afdeling; teamwork vormt voor SNIJ Noord het fundament onder hun missie. “Samen steken we elke dag onze nek uit om topkwaliteit te leveren; om elke keer weer een cadeau af te leveren aan onze klant.”
 
 
 
Alles in eigen huis
 
Terwijl het team de spil vormt in het realiseren van de missie, heeft SNIJ Noord ook alle voorwaarden om kwaliteit te leveren in eigen huis. SNIJ Noord heeft vanaf het eerste begin in 2010 gebouwd aan een hoogwaardig machinepark. Inmiddels staan er drie TRUMPF lasersnijmachines, twee water jets en één buislasersnijmachine (zie kader). De laser snij machines hebben een capaciteit tot plaatwerk van 6 meter met een materiaaldikte tot 25mm. Voor watersnijden is zelfs plaatwerk tot 11 meter en een materiaaldikte tot circa 150mm geen probleem. Buizen en profielen worden gesneden middels de buislasermachine. Deze machine snijdt buizen tot een diameter van 254mm en een wanddikte van 8mm. 
 
Momenteel wordt de nieuwe TRUMPF TruLaser Fiber inclusief magazijnsysteem geïnstalleerd in de ruime bedrijfs locatie in Heerenveen. Deze investering vormt een volgende stap in de verdere automatisering van de bedrijfsprocessen. Uitbreiding van de nieuwe machine met een magazijnsysteem verbetert de materiaalstroom, vergroot de capaciteit en garandeert een probleemloos productieverloop. 
 
“We hebben voldoende capaciteit in huis om een breed snijpakket aan te bieden. Nabewerkingen zoals kanten, voeren we in eigen huis uit. Daarnaast kunnen we werkprocessen zoals lassen, assembleren en beitsen, neerleggen bij ons zusterbedrijf RVS Noord in Leek. Deze factoren maken SNIJ Noord een unieke totaalleverancier.” Het secuur nabewerken van snijwerk heeft direct invloed op de kwaliteit van het geleverde product. Daarom kiest SNIJ Noord er bewust voor deze processen in eigen hand te houden. “We waarborgen daarmee de kwaliteit, maar ook de leverbetrouwbaarheid, levertijd en kostprijs."
 
 
 
Over SNIJ Noord
 
SNIJ Noord is gespecialiseerd in het lasersnijden, buislaser snijden en watersnijden van diverse soorten en diktes RVS, staal en aluminium. Het bedrijf snijdt platen, buizen en profielen in nagenoeg alle uitvoeringen en diktes (zie kader). Ook verzorgt SNIJ Noord in huis de nabewerking, waardoor het bedrijf met recht een totaalleverancier voor lasersnijwerk op maat genoemd kan worden. 
 
 
 
SNIJ Noord staat garant voor de kwaliteit van het eind product. Afspraak is simpelweg afspraak. We voelen ons verant woor de lijk voor de kwaliteit van de producten. Continue ontwikke ling, een frisse en kritische blik op ons werk plus de juiste vakmensen op de juiste plek zorgen ervoor dat we in ontwikkeling blijven, onze processen voortdurend blijven optimaliseren. Legt u een order neer bij SNIJ Noord, dan hoeft u er zich geen zorgen meer om te maken. Het is geregeld, op tijd en volgens afgesproken kwaliteit.
 
Meer informatie?
Voor meer informatie neemt u contact op met Jaap van Houten, via 0513 622 841 of verkoop@snijnoord.nl. Of kijk op onze website www.snijnoord.nl
 
Buislasersnijden :

maximumdiameter 254 mm 
maximale wanddikten van 8 mm bij constructiestaal

Lasersnijden:
 
tot 6 meter
rvs tot 25mm
staal tot 25mm
aluminium tot 12mm

Watersnijden:

Tot 11 meter
rvs  tot ca. 150mm
staal  tot ca. 150mm
aluminium  tot ca. 150mm.
 
TÜV gecertificeerd

De kwaliteit wordt gewaarborgd door te voldoen aan relevante normeringen en certificeringen. SNIJ Noord werkt conform ISO9001 en is TÜV bevoegd voor het overstempelen van 3.1 gecertificeerde materialen. “Voor iedere opdracht kijken we kritisch naar materiaalkeuze en nesting, zodat klanten verzekerd zijn van de juiste kwaliteit,” verzekert Van Houten. “Het meeste materiaal is Europees gecertificeerd zodat de klant zeker weet dat er voor kwaliteit wordt gekozen.” De TÜV certificering garandeert de traceerbaarheid van het materiaal door de gehele keten. “De klant weet dus waar het materiaal vandaan komt en zij kunnen het product door het hele proces volgen.”