Go to top

SNIJ noord - Optimale processen dragen bij aan topkwaliteit in snijwerk

Iedere order afleveren als een cadeau voor de klant. Meerwaarde bieden door meedenken en persoonlijk contact. Ketenpartner zijn door goed te luisteren. Teamwork als basis voor topkwaliteit. Het zijn slechts enkele voorbeelden van hoe SNIJ Noord, totaalleverancier in snijwerk, inhoud geeft aan dat waar het Friese bedrijf voor staat: mentaliteit voor topkwaliteit.


Snijnoord december 2023 foto 1

 
 
Naast deze voorbeelden van teamwork dragen ook de recente investeringen bij aan de missie van het bedrijf. Jaap van Houten, Sales Manager bij SNIJ Noord vertelt: “In de afgelopen maanden is er volop geïnvesteerd in verdere automatisering door nieuwe machines en nieuwe software. We zien dat we daardoor in staat zijn om onze klanten nog beter, inhoudelijker en sneller te helpen.” Want dat is waar SNIJ Noord naar streeft: meerwaarde bieden voor klanten.


Verder kijken dan topkwaliteit
SNIJ Noord organiseert het bedrijf, de processen en talenten op zo’n manier dat ze in staat zijn topkwaliteit te leveren. “Goed snijwerk is een basisvoorwaarde,” stelt Van Houten. “Dus met een goed product alleen bied je niet persé meerwaarde.” Door plaatwerk heel goed te doen en steeds verder te verbeteren, optimaliseer je wát je aan een klant levert. SNIJ Noord wil uitblinken door een partner te zijn in de keten, door goed te luisteren en mee te denken in optimalisaties die de klant tijdwinst opleveren. “Op die manier bieden we niet alleen meerwaarde door wát we leveren, maar ook door hoé we dat doen.”
 
 

Mentaliteit voor topkwaliteit in alle aspecten

Om daadwerkelijk een cadeau af te leveren in lasersnijden, buislasersnijden en watersnijden van rvs, staal en aluminium is het team de belangrijkste schakel. “Als je een partner voor je klanten wilt zijn en meerwaarde wilt bieden, dan vraagt dat een mentaliteit voor topkwaliteit in het hele team en door het hele proces. Elke medewerker is hierbij betrokken. We denken er bewust over na hoe ons werk bijdraagt aan het eindproduct van de klant.” Deze mentaliteit levert regelmatig mooie voorbeelden op van ketenpartnerschap en optimalisaties.


Snijnoord december 2023 foto 2
 

Optimalisatie in de keten

Van Houten vertelt over een vaste klant die erg tevreden was over de kwaliteit van SNIJ Noord. “We kwamen er door onze persoonlijke benadering achter dat de levering slimmer kon. Daardoor leveren we onze producten nu op meerdere afdelingen en op verschillende locaties in de fabriek. De klant had geen idee dat dit mogelijk was, maar deze kleine aanpassing levert in de keten een enorme tijdwinst op.”
 
 
Investeringen dragen bij aan topkwaliteit
Dit voorbeeld laat voor SNIJ Noord duidelijk uitkomen dat de topkwaliteit waar zij naar streven wordt bereikt door mens én machine. De twee nieuwe TRUMPF lasermachines dragen onmiskenbaar bij aan leversnelheid en kwaliteit. In december 2022 is de TruLaser 5030 geïnstalleerd en sinds kort is de TruLaser 5060 24kW operationeel. Daarnaast is na de zomer een nieuw softwarepakket geïmplementeerd en wordt binnenkort een gerobotiseerde kantbank geleverd. Van Houten: “De TruLaser 5030 met magazijnsysteem zorgt voor verdere automatisering van het bedrijfsproces, maar ook voor extra mogelijkheden voor radius 0,2 tot 0,5 snijden op rvs en staal en voor schuinsnijden op staal.” De nieuwe TruLaser 5060 24kW is een primeur in Nederland en zorgt onder andere voor betere snijkwaliteit op dikker materiaal. “Deze nieuwe machine stelt ons in staat om rvs en staal te lasersnijden tot en met 40mm en aluminium tot en met 25mm. Daardoor kunnen we klanten een breder pakket aanbieden en ontzorgen.”
 
 
Totaalleverancier voor plaatwerk
SNIJ Noord heeft meer in zijn mars dan puur plaatsnijwerk. Ook kanten, afbramen en buislasersnijden wordt in huis gedaan. “Door deze verschillende disciplines in plaatwerk en bewerkingen kunnen we klanten compleet ontzorgen. We zijn in staat om complete assemblies te verwerken en klanten te adviseren over snijtechnieken.” Daarnaast werkt SNIJ Noord nauw samen met zusterbedrijf RVS Noord uit Leek. Werkprocessen als buigen, walsen, lassen, assembleren en beitsen zijn daarmee ook in huis mogelijk.


Snijnoord december 2023 foto 3
 
 
Korte reactietijd en levertijd door nieuwe software
Totaalleverancier zijn geeft als voordeel dat het complete proces beheersbaar is. Prijs, levertijd en kwaliteit worden door het team van SNIJ Noord door het volledige traject bewaakt. De implementatie van nieuwe software biedt door de hele keten voordelen voor wat betreft reactietijd en levertijd. “De nieuwe software levert optimalisaties op bij werkvoorbereiding en in de fabriek. Daardoor zijn we in bepaalde gevallen in staat om snijwerk te leveren binnen 6 werkdagen, een verbeterslag die zowel intern als voor onze klanten tijdwinst oplevert.” Bij complexe installaties is het team van werkvoorbereiding in staat om in enkele minuten inzicht te hebben in de benodigde materialen.


Snijnoord december 2023 foto 4
 
 
Best of both worlds
De ontwikkelingen in software en het machinepark bieden ook nieuwe kansen, aldus Van Houten: “We merken dat deze ontwikkelingen ons in staat stellen om een bredere klantengroep te bedienen. Door de nieuwe software­mogelijkheden maakt een nieuwe klantengroep voor groot serie­werk kennis met SNIJ Noord. En vaste klanten kunnen nu hun totale snijpakket bij SNIJ Noord neerleggen. Zij ervaren the best of both worlds: persoonlijk advies én snellere levertijden.”  Het maakt van SNIJ Noord in alle opzichten een totaal­leverancier in de volle breedte. De meerwaarde van persoonlijk contact plus de meerwaarde van korte reactie­tijden en snelle levertijden onder één dak.


Snijnoord december 2023 foto kader


Over SNIJ Noord
SNIJ Noord is voor machinebouwers, constructiebedrijven en bedrijven die actief zijn in de metaalverwerkende industrie door heel Nederland de vaste partner voor snijwerk. SNIJ Noord is gespecialiseerd in het lasersnijden, buislasersnijden en watersnijden van diverse soorten en diktes RVS, staal en aluminium. Het bedrijf snijdt platen, buizen en profielen in nagenoeg alle uitvoeringen en diktes (zie kader). Ook verzorgt SNIJ Noord in huis de nabewerking, waardoor het bedrijf met recht een totaalleverancier voor snijwerk op maat genoemd kan worden.

(tekst gaat door onder de foto)

Snijnoord december 2023 foto 5
 

Meer informatie?
Voor meer informatie neemt u contact op met Jaap van Houten. U kunt hem bereiken via 0513 622 841 of per e-mail verkoop@snijnoord.nl. Of kijk op onze website: SNIJ Noord