Go to top

Migatronic lanceert snellere pulsfunctie

Een door Migatronic ontwikkelde nieuwe pulslasfunctie, PowerArc Pulse, kan de snelheid van pulslassen tot 30% verhogen ten opzichte van traditioneel pulslassen. Dit biedt staal- en metaalbedrijven met veel lasactiviteit de mogelijkheid hun efficiëntie en dus hun productiviteit te verhogen, omdat er meer geproduceerd kan worden op een werkdag.

De nieuwe pulsfunctie is een verbetering van de bestaande pulsfunctie op de Migatronic Sigma Select lasapparaten. De verbetering is het resultaat van een software-upgrade, waarmee de lasboog gerichter, stabieler en gecontroleerder is geworden. De upgrade zorgt voor een verhoogde lasboogdruk, waardoor het pulslassen sneller verloopt terwijl de kwaliteiten van het pulsproces behouden blijven.

Een van de grootste voordelen van de MIG lasapparaten met pulsfunctie is dat de hoeveelheid lasspatten aanzienlijk beperkt wordt in vergelijking met de meeste andere processen. Dit geldt natuurlijk ook voor de nieuwe PowerArc Pulse. Wanneer er minder lasspatten zijn, hoeft de lasser geen kostbare tijd te besteden aan de nabehandeling van het materiaal omdat hij lasspatten moet weghalen. Bovendien verlaagt het snelle proces de warmtetoevoer en vermindert zo het risico op vervorming van het materiaal aan het eind van het lasproces.

Snellere puls zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit

Om bedrijven optimaal te laten profiteren van de verhoogde productiviteit, is het belangrijk dat de lassen zelf voldoen aan de inbrandings-eisen - ook bij dik plaatwerk. Ook met de verhoogde snelheid van PowerArc Pulse, krijgt u nog steeds een diepe inbranding die voor sterke lassen en solide constructies zorgt. U kunt dus sneller lassen zonder concessies te hoeven doen aan de laskwaliteit.

Betere concurrentiepositie
Met PowerArc Pulse kunnen staal- en metaalbedrijven hun lasproces efficiënter maken door een kortere lasduur. Er kan meer gelast worden in dezelfde tijd. Dit verhoogt de productiviteit en verbetert de concurrentiepositie.
Als u nu al werkt met een pulslasser, doet PowerArc Pulse er nog een schepje bovenop. Let op! PowerArc Pulse kan alleen worden gebruikt op lasapparaten die al zijn voorzien van de traditionele pulsfunctie.

Neem contact met ons op voor meer informatie
Michel Faes
Subsidiary Manager
M: +31 (0) 6-82952683
@: MFA@migatronic.nl


Warmtetoevoer PowerArc Puls.                        Warmtetoevoer traditioneel pulslassen.