Go to top

Fiberlasers bij 247TailorSteel zorgen voor hoge snijsnelheden

20 juli 2023

 247TailorSteel heeft bij hun hoofdvestiging in Varsseveld onlangs afscheid genomen van de laatste CO2-vlakbedlaser. Ter vervanging van deze lasersnijmachine is er een 8kW fiberlaser geplaatst. Dit type laser is zeer efficiënt. Bij fiberlasersnijden is lasersnijden met zowel zuurstof als stikstof mogelijk.


Fiberlaser vs CO2-laser

CO2-vlakbedlasers en fiberlasers verschillen van elkaar op meerdere vlakken. Allereerst is de golflengte van een fiberlaser kleiner dan die van een CO2-laser. Doordat de golflengte van een fiberlaser in het infraroodbereik zit, is deze laser beter geschikt voor het snijden van hoog-reflecterende materialen. RVS is hier een goed voorbeeld van. Laat dat nou net één van de materiaalsoorten zijn die 247TailorSteel op maat snijdt.


Populariteit van fiberlasersnijden in Nederland

Dankzij de hoge snijsnelheden en het lage energieverbruik ten opzichte van CO2-lasersnijden, is fiberlasersnijden flink in populariteit toegenomen. In Nederland worden namelijk veelal dunne metalen platen verwerkt en daarvoor leent dit type laser zich enorm goed. Bij 247TailorSteel is plaatmetaal met een dikte van 0,5 mm tot 25 mm op maat te bestellen.


Levering binnen 48 uur

Een groot voordeel van een fiberlasersnijmachine is dat deze volledig geautomatiseerd is. Hierdoor neemt het instellen weinig tijd in beslag, wat de productiviteit en efficiëntie verhoogt. De lasersnijders zijn niet het enige wat er aan automatisering terug te zien is bij 247TailorSteel. Ook de AGV’s (Automated Guided Vehicles) en de online software Sophia® zijn bijna volledig geautomatiseerd. Processen worden hierdoor enorm versneld, waardoor de slogan ‘On demand, on time’ ook echt waargemaakt wordt. Leveren is mogelijk binnen 48 uur na het plaatsen van de bestelling.