Go to top

Aeolus Lactose Transportsysteem - Voorkomt aangroei van lactose

Het innovatieve Aeolus Lactose Transportsysteem voorkomt aangroei van lactose in het productieproces. Dit slimme, gepatenteerde ontwerp van bochten en wissels vermindert wrijving en turbulentie van het product tijdens pneumatisch transport. Omdat lactose niet meer aangroeit in het systeem hoeft de productie tot 12 keer minder vaak stil te liggen voor reiniging. Dat kan resulteren in 8-12% meer productiedagen per jaar en een enorme besparing op arbeidskosten.
 

VOORKOMT AANGROEI VAN LACTOSE

Het Aeolus Pneumatisch Lactose Transportsysteem is ontwikkeld in samenwerking met FrieslandCampina en voorkomt aangroei van lactose tijdens pneumatisch transport. Hierdoor is reiniging tot 12 keer minder vaak nodig en neemt downtime drastisch af.
 

 • Voorkomt aangroei van lactose in pneumatisch transport
 • 8-12% meer productiedagen per jaar
 • Enorme besparing op arbeidskostenGIGANTISCHE TIJDSWINST IN HYGIËNISCHE PRODUCTIEPROCESSEN

In de zuivel- en voedingsindustrie is aangroei van lactose transportleidingwerk een groot probleem. Om productveiligheid en -kwaliteit te waarborgen worden lactose-houdende producten vaak in hygiënische productieprocessen verwerkt. Vanwege de strenge hygiëne-eisen is het reinigen van pneumatisch transportsystemen een tijdrovende en arbeidsintensieve klus. Het leidingwerk van het transportsysteem moet worden gedemonteerd, waarna het met heet water moet worden gereinigd. Om bacteriegroei te voorkomen moeten de buizen volledig vochtvrij zijn voordat het systeem weer in elkaar kan worden gezet.

 
8 TOT 12% MEER PRODUCTIEDAGEN PER JAAR

Dit reinigingsproces duurt meerdere dagen per keer en moet elke 8 weken herhaald worden. Met het nieuwe Aeolus-systeem voorkom je aangroei van lactose, waardoor je de productie tot 12 keer minder vaak stil hoeft te leggen voor reiniging. Dat kan 8-12% meer productiedagen per jaar opleveren. Daarnaast resulteert het in een enorme besparing op arbeidskosten.


HET AEOLUS LACTOSE PNEUMATISCH TRANSPORTSYSTEEM IN HET KORT

 • Voorkomt aangroei van lactose in pneumatisch transport
 • Tot 12 keer minder reiniging nodig
 • 8-12% meer productietijd per jaar
 • Enorme besparing op arbeidskosten
 • Altijd maximale productflow doordat doorlaatdiameter behouden blijft
 • Continue productkwaliteit door uitblijven van productverontreiniging
 • Langere levensduur van systemen door minder slijtage dankzij soepele productflow
 • Minder kans op beschadigingen van het systeem door mechanische verwijdering (met hamers) van aangegroeide lactose
 • Minder risico op verontreiniging en bacteriegroei omdat het openmaken en reinigen van systemen minder vaak nodig is
 • Breed inzetbaar voor pneumatisch transport van verschillende producten

CONTINUE PRODUCTKWALITEIT DANKZIJ MAXIMALE DOORLAATDIAMETER

Het Aeolus-concept verbetert ook de productkwaliteit; doordat er geen ophoping van lactose meer is blijft de doorlaatdiameter in de buizen tijdens transport maximaal. Dit resulteert in continue productflow en -kwaliteit, er is immers geen productophoping meer en dus ook geen verlies van transportsnelheid, geen beschadigde deeltjes en minder kans op bacteriegroei en productverontreiniging.


WERKING

Het Aeolus Lactose Transportsysteem is speciaal ontworpen voor het pneumatisch transporteren van lactose en lactose houdende stoffen om aangroei van lactose te voorkomen. Door de innovatieve vorm en bouw van bochten en hoeken worden wrijving, turbulentie en slijtage geminimaliseerd. Doordat materialen minder schuren om hoeken wordt aangroei voorkomen. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van coatings, maar is het productontwerp van de verschillende onderdelen zoals bochten en wissels geoptimaliseerd. Het Aeolus transportconcept is ook geschikt voor het vervoeren van andere (lactosevrije) stoffen met risico op aangroeien.


MEER WETEN OVER HET AEOLUS LACTOSE TRANSPORTSYSTEEM?

Neem vrijblijvend contact op met één van onze experts via +31 77 467 35 55 of powtech@dinnissen.nl