Go to top

247TailorSteel is gestart met productie in nieuwe vestiging in Hooglede (BE)

Hooglede, 2 oktober 2023 – Twaalf maanden geleden kondigde 247TailorSteel, marktleider in Nederland op het gebied van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen, haar eerste Belgische vestiging aan. Op 2 oktober ging de productie in deze innovatieve productiefaciliteit van start. "Met de komst van de nieuwe fabriek in Hooglede versterken we onze positie in de markt en bieden we meer mogelijkheden voor onze klanten in België, Luxemburg en Noord-Frankrijk", verklaart Carl Berlo, CEO van het bedrijf.Volledig eigen machinepark
Met de nieuwe productiefaciliteit groeit het machinepark van 247TailorSteel naar meer dan 60 lasersnijmachines, 50 kantbanken en 20 buislasers. Op een locatieoppervlakte van 17.000 m² worden er in eerste instantie vier lasersnijmachines, vier kantbanken, drie buislasers en twee machines voor randafwerking geplaatst. Het machinepark zal gefaseerd uitgebreid worden. "Dankzij ons eigen hightech machinepark en de online software Sophia® kunnen onze klanten 24 uur per dag, 7 dagen per week hun bestellingen online plaatsen, in slechts één minuut een offerte ontvangen en hun product binnen 48 uur geleverd krijgen", legt Berlo uit.


Nieuwe banen voor de regio
De bouw van de nieuwe fabriek zal in eerste instantie 100 nieuwe banen opleveren en op de langere termijn worden ongeveer 250 werknemers verwacht. "Met de nieuwe productiefaciliteit is hier een toekomstgerichte industriële vestiging gerealiseerd. 247TailorSteel zal daarmee een verrijking zijn voor Hooglede en voor de regio", zegt de Burgemeester van Hooglede, Frederik Demeyere.


Internationale expansie
247TailorSteel is sinds de oprichting in 2007 een toonaangevende pionier in de markt en heeft inmiddels een grote, loyale klantenkring. Naast de vestigingen in Nederland, Duitsland en België zijn er ook plannen voor productielocaties in andere Europese landen. In totaal moeten er in 2025 tien productielocaties actief zijn.
 

Algemene feiten
- Omzet in 2022: 200 miljoen euro
- Aantal werknemers: Meer dan 900
- Meer dan 35.000 klanten
- 185.000 m² vloeroppervlak op zes locaties: Varsseveld (Nederland - hoofdkantoor), Oyten (Duitsland, bij Bremen), Hilden (Duitsland, bij Düsseldorf), Langenau (Duitsland, bij Ulm), Oud Gastel (Nederland, bij Roosendaal) en Hooglede (België, bij Kortrijk).


247 Tailor Steel persbericht 2oktober2023 foto 1


Over 247TailorSteel
247TailorSteel is Europa's toonaangevende "slimme" fabrikant van metalen platen, buizen en kantdelen op maat. Dankzij de online software Sophia® kunnen klanten 24/7 online bestellen, binnen één minuut een offerte ontvangen en de producten binnen 48 uur geleverd krijgen. Het bedrijf is opgericht in 2007 en heeft haar hoofdkantoor in Varsseveld (Nederland). Andere productielocaties zijn gevestigd in Oyten (Nedersaksen), Hilden (Noordrijn-Westfalen), Langenau (Baden-Württemberg), Oud Gastel (Noord-Brabant) en Hooglede (BE). 247TailorSteel. On Demand. On Time.
 
Bezoek ons op www.247TailorSteel.com