Go to top

STAPPERT Noxon Wij zetten op ESEF vol in op ons assortiment staf

STAPPERT Noxon B.V. met de hoofdvestiging in Helmond en een verkoopkantoor in Zwijndrecht is een voorraadhoudende groothandelsmaatschappij op het gebied van roestvast staal.  Het beschikt over een ruim assortiment aan staf, buizen, flenzen, fittingen en alle toebehoren. De klant heeft keuze uit ruim 20.000 verschillende producten.

Doordat STAPPERT Noxon deel uitmaakt van de STAPPERT Groep heeft STAPPERT Noxon de beschikking over een nog uitgebreider pakket aan roestvast stalen producten in meer dan 48 kwaliteiten en afwijkende afmetingen. Deze groep heeft in elf landen in Europa vestigingen. Daardoor heeft STAPPERT Noxon snelle toegang tot de magazijnen in diverse landen en kan haar klanten dus bedienen met een totaalpakket aan producten. STAPPERT Noxon telt in totaal 90 medewerkers.

Wim de Grood

Het is dan ook niet verwonderlijk, dat STAPPERT Noxon aanwezig is op ESEF, dé beurs bij uitstek voor de maakindustrie in de Benelux. Deze beurs wordt gehouden van 17 tot en met 20 maart aanstaande in de Jaarbeurs in Utrecht. Maar eerst legt salesmanager Coen van Lieshout uit wat er na de fusie drie jaar geleden tussen STAPPERT en Noxon is gebeurd. “Buiten dat we verhuisd zijn naar een nieuwe locatie hebben we ook een nieuw ERP systeem gekregen. Het is een systeem dat gebruikt wordt bij de inkoop, verkoop en in het magazijn. Doordat we nagenoeg alles opnieuw moesten leren heeft dat een behoorlijke impact gehad op de organisatie. Maar nu plukken we daar de voordelen van. Zo kunnen we nu kijken in de voorraden van al onze vestigingen. Maar andersom kunnen die vestigingen ook in onze voorraden kijken. En het blijft niet alleen bij kijken: we kunnen ook rechtstreeks bij elkaar bestellen zonder te bellen. We kunnen de klant nu een totaalpakket aanbieden, zowel in staf als in buizen, flenzen enzovoorts. En met name omdat we nu ook kunnen putten uit het enorme aanbod en kwaliteiten die in Duitsland liggen. Tel daarbij op, dat we ook gebruik kunnen maken van de enorme zaagcapaciteit daar, naast uiteraard onze eigen zaagcapaciteit. Dat geldt ook voor het overstempelen.”

Waarom de nadruk op staf?


STAPPERT Noxon kiest er heel bewust voor om voor de komende editie van ESEF de nadruk te leggen op stafmateriaal. Coen van Lieshout heeft daar een eenvoudige verklaring voor: “Het ‘oude’ Noxon pakket is in de markt veel bekender dan het pakket aan stafmateriaal dat wij kunnen aanbieden. Zelf hebben wij hier ook het een en ander op voorraad liggen, maar omdat wij dagelijks, en als het moet meerdere keren, naar Duitsland rijden, kunnen wij de stafproducten ook heel snel leveren. Het enorme assortiment aan staf dat in Duitsland ligt is bij geen enkele andere Nederlandse leverancier te vinden. Voor ons vormen deze mogelijkheden een reuze uitdaging. We verwachten dat wij op dit gebied een aantrekkelijke groei kunnen realiseren. Op onze website www.noxon.stappert.biz staat onze E-catalogus waar het complete scala aan producten en kwaliteiten te vinden is.”


 

Wat en wie op de stand?


Naamsbekendheid in het algemeen vergroten is ook een van de doelen van de deelname aan ESEF. Coen van Lieshout daarover: “Maar voor onze mensen is het ook belangrijk dat zij hun klanten die ze regelmatig aan de lijn hebben, daar kunnen ontmoeten. Wij vinden het de beste beurs voor ons in Nederland. Wat wij op onze stand gaan laten zien is een aantal videopresentaties met bijbehorende producten daarin. Dan kan klant en prospect zien dat wij ons als bedrijf na de fusie verder hebben ontwikkeld en dat we meer zijn dan alleen maar een leverancier. Wij willen een volwaardig partner zijn die mee kan denken op het gebied van toepassingen van roestvast staal, ook op het gebied van staf.noxon.stappert.biz

noxon@stappert.biz
Stand nummer 02.B060


 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht