Go to top

Sir John B.V.

Sir John B.V. uit Moordrecht is specialist in producten voor de roestvaststaal oppervlaktebehandeling. Sir John B.V. levert niet alleen de producten, maar ook complete systemen voor het beitsen, reinigen, onderhouden en passiveren. Sinds kort zijn er ook milieuvriendelijke beits- en passiveerproducten aan het programma toegevoegd.

Voor beitsen, reinigen, onderhouden en passiveren van roestvaststaal


Sir John B.V. bestaat dit jaar 25 jaar en is een familiebedrijf. Sir John B.V. begon eind jaren 80 met de levering van producten voor de industriële reiniging waarna al snel de producten voor de roestvast staalverwerkende industrie aan het assortiment werden toegevoegd. Sir John B.V. bedient de Benelux met een compleet programma voor de oppervlaktebehandeling van roestvaststaal.

Milieuvriendelijk beitsen & passiveren


Sinds kort heeft Sir John B.V. een aantal nieuwe producten aan het programma toegevoegd. Een milieuvriendelijke beitspasta, - dompelbeits vloeistof (badbeits) en een -passiveerpasta. Al langer was er vraag naar milieuvriendelijker producten voor de oppervlakte behandeling van roestvaststaal die werkzaam zijn en ook goede resultaten geven. Door langdurig te testen in de praktijk zijn deze nu leverbaar. De beitspasta is verpakt in een draagbare verpakking en met behulp van een kwast eenvoudig aan te brengen op de lasnaad. Het product is pasteus en blijft dus goed zitten ook op verticale oppervlakken. De beitstijden zijn gelijk aan de huidige producten. De beitsvloeistof voor het gebruik in dompelbaden bij de behandeling van roestvaststaal is de eerste beitsvloeistof volledig vrij van salpeterzuur. De samenstelling garandeert een langere levensduur dan de klassieke beitsbaden die op basis van salpeter- en fluorwaterstofzuur zijn, bij gelijkblijvende resultaten en beitstijden. Er ontstaan geen nitreuze dampen en ook de afvoer van het beitsbad is niet nodig wat een behoorlijke kostenreductie geeft.

De passiveerpasta wordt aangebracht met een kwast en is niet giftig, niet corrosief en niet irriterend voor de huid. Op basis van de ASTM967 vindt er een betere bescherming plaats tegen corrosie. Doordat het product pasteus is vindt er altijd een goede hechting op het materiaal plaats.
De producten bevatten geen salpeterzuur en fluorwaterstofzuur waardoor ze niet toxisch zijn en er geen nitreuze dampen (NOx) ontstaan. Er ontstaan geen zure dampen tijdens het werken en het product heeft een lagere milieubelasting doordat er geen nitraten in het afvalwater komen waardoor er lagere kosten voor de verwerking van het afvalwater zijn.
Alle producten zijn per direct leverbaar.

Advies


Naast het leveren van producten is ook het advies en de begeleiding bij de oppervlaktebehandeling zeer belangrijk. Men moet goed weten wat te doen. De roestvaststaal oppervlaktebehandeling is zeer belangrijk, veel meer dan veel mensen denken. Vaak wordt dit gezien als een sluitpost, terwijl het voor de levensduur van een product een enorm verschil kan maken of het wel of niet is behandeld. Ook het uiterlijk wordt anders en ook dat kan veel verschil maken. Sir John B.V. adviseert de klant bij het juiste gebruik en de toepassing van de verschillende producten.

Lasnaadreinigen met de Inoxliner


Het programma van de INOX Liner, een apparaat om lasnaden te reinigen, te polijsten en te markeren is verder uitgebreid en waar mogelijk verbeterd. De INOX Liner Mega, met een vermogen van 800 W, is nieuw in het programma en een zeer snelle, sterke lasnaadreiniger. Alle INOX Liner producten werken met behulp van koolstofkwasten en door toepassing van het juiste vermogen gaan deze lang mee. Met de INOX Liner kunnen eenvoudig hoeken en randen gereinigd worden. Door de diverse losse onderdelen kan er gewerkt worden zoals men dat wil, bijvoorbeeld met een adapter voor drie koolstofkwasten. De INOX Liner heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en uiteraard wordt er service en onderhoud aan de apparaten verleend.
Een noviteit is een lasnaadreiniger die geschikt is voor zeer grote oppervlakken. Door toepassing van een aantal accessoires is het mogelijk om zowel de lasnaad als de naast gelegen roestvaststaal oppervlakte in één behandeling te reinigen.

Kwaliteit


Sir John B.V. heeft voor de roestvast staal- en de aluminiumindustrie Pelox als exclusieve producent en is leverancier voor de Benelux. Pelox is een Duits bedrijf en daar zijn ze een stuk verder op het gebied van oppervlaktebehandeling. Pelox heeft in Duitsland een eigen laboratorium en een beitshal voor onderzoek en ontwikkeling van de producten en is een wereldwijde leverancier. De ervaringen van Pelox worden gedeeld. Pelox levert een compleet pakket voor het beitsen, reinigen en onderhouden. Die producten kunnen ook toegespitst op een materiaal of werkstof gemaakt worden. Uit Duitsland komen ook de Siedentop producten voor complete beitshalinrichtingen. Siedentop maakt complete installaties voor het volledig geautomatiseerd beitsen en passiveren van roestvaststaal. Hieraan gekoppeld kan dan ook nog een afvalwater verwerkingsinstallatie komen zodat het geheel volledig gesloten kan plaats vinden. Sir John is voor Siedentop de verdeler voor de Benelux. Siedentop heeft een groot aantal van deze installaties geleverd aan bedrijven over de hele wereld. Door het zoeken naar vernieuwing en vernieuwende methodes probeert Sir John het werken met beitsproducten te verbeteren en zowel voor mens als milieu minder belastend te maken.”

Beitsen


Het beitsen van een roestvaststalen oppervlakte moet zo egaal en gelijkmatig mogelijk gebeuren. Het sproeibeitsen is een concept dat nog niet zo lang geleden is geïntroduceerd door Sir John. Door het produceren van een echte sproeibeits en geen verdikte beitsvloeistof zijn de resultaten aanmerkelijk verbeterd, maar dat laat veelal wolken en vlekken achter. Sir John heeft sproeibeits die geen wolken en vlekken geeft. Beitsen met een kwast duurt veel langer en het is erg lastig om een egaal oppervlak te krijgen. Als het product allerlei vormen heeft, is dat nog moeilijker. Wij hebben daarvoor de oplossing. Door gebruik te maken van een zuurbestendige pomp en door de sproeibeits te vernevelen kunnen er grotere oppervlaktes met meerdere lassen in een keer behandeld worden.

Techno Kit


Nieuw is ook de Techno Kit welke uit een viertal producten bestaat voor het reinigen, passiveren, neutraliseren en conserveren van roestvaststaal. Alle producten zijn eenvoudig aan te brengen en niet corrosief en niet gevaarlijk voor mens en milieu. Door te blijven ontwikkelen en samen te werken met vooraanstaande producenten is Sir John B.V. in staat om aan de vraag van de huidige tijd te kunnen voldoen. Kwalitatief goede producten met een goede werking.Sir John B.V.

Zuidbaan 511 (Industrieterrein Gouwepark)
2841 MD Moordrecht
T 0182 396 931
F 0182 396 937
E info@sir-john.nl
W www.sir-john.nl

 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht