Go to top

Ommeren Metaaltechniek staat niet stil

Ommeren Metaaltechniek (OMT) uit Ede is in 20 jaar uitgegroeid van een familiebedrijf dat vooral lokale klanten bedient tot een internationale leverancier van totaaloplossingen in de apparatenbouw en serie productie.


OMT in een nieuw jasje


Met de service die OMT levert en door het bezitten van internationale certificeringen is er in de afgelopen jaren steeds meer interesse getoond vanuit buitenlandse partijen voor de levering van proces gerelateerde apparaten en producten. Op dit moment staan er dan ook wereldwijd meerdere producten van OMT geïnstalleerd in een grote verscheidenheid aan industrieën.
Om hierop te anticiperen en de internationale markt gemakkelijker te kunnen bedienen is er de laatste tijd op de achtergrond hard gewerkt aan een nieuwe online uitstraling van het bedrijf. De oude website is vernieuwd, de domeinnaam is aangepast, geleidelijk krijgen de mailadressen een internationaler karakter en de algehele look & feel heeft een moderne en strakke uitstraling gekregen.
Dit alles om iedereen op de hoogte te houden van de mooie opgeleverde projecten en de ontwikkelingen binnen het bedrijf. Dit moet het makkelijker maken voor bedrijven om in contact te komen met en om op de hoogte te blijven van OMT.

OMT biedt complete ontzorging


In de huidige markt komt OMT steeds vaker klanten tegen met complexe vraagstukken, die hierbij graag ontzorgd willen worden. Voor OMT betekent dit dat zij voor hun klanten steeds vaker een compleet pakket aan services wil kunnen bieden.
Een onderdeel van dit complete pakket was het uitbreiden van de engineering capaciteit. Deze stap stelt OMT in staat om de complexe vraagstukken van haar klanten te vertalen naar gedegen ontwerpen die perfect aansluiten bij de gestelde wensen en eisen. Daarnaast is dit ook een extra stap die OMT kan bieden om de juiste kwaliteit van de apparaten en producten te garanderen.
Engineering en kwaliteit zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Om de kwaliteit van de producten te borgen, werken de engineers van OMT volgens verschillende ontwerpcodes, zoals: ASME VIII div 1 (ASME Certified)EN 13445 en RtodCodap. Daarnaast is OMT ook gecertificeerd volgens ISO 9001:2015, ISO 3834-2, ASME U-stamp, PED (2014/68/U) Module H & H1 en EN1090-1 EXC 3. Op deze manier bent u met OMT altijd verzekerd van de hoogste kwaliteit.
Hierbij maakt de engineering-afdeling gebruik van complete software pakketten voor het ontwerpen en berekenen van drukapparatuur en constructies.
Tevens heeft OMT de beschikking over een uitgebreid pakket aan 3D en 2D CAD software om het bestaande ontwerp van de klant of het eigen ontwerp te vertalen naar documentatie voor de productieafdeling.
OMT kan hiermee in de volle breedte ondersteunen en ontzorgen door hun klanten het hele productieproces van apparaten en componenten uit handen te nemen. Denk hierbij naast het complete ontwerpen hiervan aan het aankopen van de benodigde materialen, het uitvoeren van inspecties, het samenstellen en (robot)lassen van de producten en het onderzoeken en conserveren hiervan zodat de producten turn-key opgeleverd kunnen worden.
OMT ziet ook, dat er in de markt steeds meer vraag is naar efficiënter werken met één partij. Naast het produceren van de apparaten en producten vragen klanten steeds vaker of deze ook gelijk geïnstalleerd en opgeleverd kunnen worden op locatie. Om aan deze vraag te voldoen is OMT gaan werken aan een VCA** certificering en kan het met trots zeggen dat sinds 1 augustus die certificering behaald is.
 
Als organisatie luistert OMT altijd goed naar haar klanten en waar mogelijk zullen ze inspringen en meedenken met de problemen waar een klant tegenaan loopt. OMT is een partner met als doel het ontzorgen van haar opdrachtgevers, door mee te denken en een brede inzetbaarheid te bieden op het gebied van kennis, innovatie, flexibiliteit en services.


Investeren in mensen en methoden


Ook afgelopen jaar bleef het van groot belang om te investeren in de werknemers en de manieren van lassen die OMT aanbiedt. Begin dit jaar heeft OMT cold arc welding toegevoegd aan haar portfolio. Deze variant van MIG/MAG lassen introduceert minder warmte in het materiaal en zorgt daarnaast ook voor minder spatten. Dit resulteert in een mooiere las die minder nabewerking nodig heeft.
Dit proces is uitermate geschikt om dunnere materialen of pijpen te lassen. Door de lage warmte- inbreng is het echter ook zeer goed toepasbaar om dikker materiaal, waar de integriteit van de las zeer belangrijk is, te lassen. Minder warmte-inbreng betekent dan ook minder verandering van de materiaaleigenschappen.
 
Daarnaast is in oktober de jonge generatie van OMT, na een leertraject, opgegaan voor de 6G-lascertificering. 6G-lassen wordt ook wel gezien als één van de lastigste methodes vanwege de verschillende posities waarin gelast moet worden en daarbij beide handen gebruikt moeten worden. Uiteraard mag OMT ook weer met trots zeggen dat iedereen geslaagd is voor zijn test.
Hiermee blijft OMT voortbouwen op de hoge kwaliteit waar zij voor staat.


 

OMT als partner


Uw probleem is onze uitdaging. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen of wilt u meer weten over hoe wij projecten aanpakken? Neem een kijkje op onze vernieuwde website: www.omt.eu.
Of neem contact met ons op via:
Sales@omt.eu
+31(0) 318 414 999.
 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht