Go to top

Migatronic: technologiepartner en specialist in lassen


Als het om lassen gaat, is de naam Migatronic in een groot deel van de wereld bekend. Dat komt door de technologische hoogstandjes en het vermogen om aan de hoogste klanteneisen te voldoen. In Nederland is Migatronic gevestigd in Best.


Migatronic is een specialistische producent en leverancier van hoogwaardige lasapparatuur. Doordat dit bedrijf meer dan veertig jaar in de lasindustrie zit, heeft men een zeer grote kennis en ervaring opgebouwd om iedere klant de juiste lasapparatuur te kunnen adviseren. En het assortiment is breed: van stand-alone lasmachines tot lasrobots en automatische systemen, aangevuld met een breed assortiment lasapparatuur en -producten.

EN 1090


Een voorbeeld van het meedenken van Migatronic is dat, indien men voor bepaalde materialen, processen enz. lasprocedures nodig heeft, men deze gratis via de website kan downloaden. Deze procedures zijn dan toe te passen in combinatie met een aantal Migatronic machinemodellen zoals Sigma, Sigma Galaxy en Omega.

Innovatieve R&D-afdeling


Bij het hoofdkantoor in Denemarken staat een interne, innovatieve R&D-afdeling met ontwerp- en testfaciliteiten, waardoor Migatronic in staat is zeer hoge resultaten en standaarden te bereiken. Migatronic heeft eigen, goed opgeleide lasspecialisten die het grootste deel van hun tijd de hele wereld rondreizen om lassers of monteurs op te leiden in het dealernetwerk, servicecentra of bij de klanten.

Snelle service en grote voorraad


Een Migatronic-lasservicepartner kan de beschikbaarheid garanderen van een grote voorraad vervangende onderdelen.

De servicepartners over de hele wereld werken nauw samen met het servicekantoor, de lasexperts, R&D-afdeling en productiefaciliteiten in Denemarken, India en China om een constante kwaliteitscontrole en actieve hulp te waarborgen. Migatronic doet dit door kwaliteitsstandaarden vast te stellen en zich daaraan te houden.

Nieuwe lastoorts - MIG-A Twist®


De MIG-A Twist® is een nieuwe, gepatenteerde lastoorts met niet eerder vertoonde ergonomie en flexibiliteit. Het design van de MIG-A Twist® sluit naadloos aan op het zo kenmerkende Migatronic-design van lasmachines en bedieningspanelen.

Laskwaliteit en gebruikersvriendelijkheid zijn parameters die altijd centraal staan. Het resultaat is een innovatieve serie lastoortsen met zichtbare en voelbare voordelen op alle niveaus. Zonder meer de meest complete serie MIG-lastoortsen in een gebruikersvriendelijke combinatie met het bedieningspaneel van de lasmachine.

Gepatenteerde innovatie van Migatronic voor betere ergonomie


Alle MIG-A Twist®-lastoortsen zijn uitgevoerd met een gepatenteerde innovatie van Migatronic, die een eind maakt aan de nadelen van het traditionele, flexibele voorstuk. Zo ontbreken slijtende O-ringen en is lekkage uitgesloten, waarbij de flexibiliteit van het voorstuk onveranderd is.

De MIG-A Twist® zet de wereld op zijn kop: Draai het voorstuk en niet uw hand, waardoor er een ergonomisch correcte werkhouding ontstaat. Luchtgekoelde toortsen kunnen tot 90° in beide richtingen worden gedraaid, terwijl watergekoelde toortsen kunnen draaien tot 45°. Beide typen in stappen van 15°.

Maximale keuzevrijheid


MIG-A Twist® is verkrijgbaar in maar liefst zestig uitvoeringen voor iedere denkbare behoefte, zowel water- als luchtgekoeld en van 150 tot 550A. Ook is er een complete serie gascups, voorstukken, gasverdelers en liners verkrijgbaar. De MIG-A Twist® heeft een nieuw ontwikkelde schakelaar met soft-bottomstop en de mogelijkheid om te wisselen van korte naar lange schakelafstand en omgekeerd.

Op het ergonomische, softgrip handvat kunnen drie verschillende modules worden aangesloten: een zonder besturing, een voor traploze stroomregeling en een met een vrije sequentie in twee, drie, vier of zeven vaste stappen.

Migatronic TIG Adjust voor optimale werkvrijheid


De TIG Adjust is ontworpen voor laswerk waarbij herhaalde aanpassingen van het toortslichaam dagelijks nodig zijn, zodat het gebruik van conventionele toortsen fysiek onmogelijk is. Het buitenste deel van het toortslichaam kan in alle richtingen worden verdraaid en heeft in tegenstelling tot een standaard Flex toorts een bijna onbeperkte levensduur.

Geavanceerd TIG- en MMA-lassen


Migatronic PI’s zijn gebruiksvriendelijke lasapparaten voor elke TIG- en MMA-lasklus. Highperformance inverterapparaten voor precisielassen van koolstofstaal, roestvast staal, aluminium en andere hooggelegeerde materialen. Tot de processen behoren onder meer TIG HP (hoogfrequent met puls), TIG H (zonder puls), TIG AC/DC en MMA-lassen met beklede elektroden. Alle PI-lasapparaten zijn voorzien van gelakte PCB’s en voeren het Eurocode-kalibratiecertificaat.

PI 350 MMA CELL


Een nieuwe Migatronic-ontwikkeling is de PI 350 MMA CELL, speciaal ontworpen voor het lassen van pijpen/leidingen en het verticaal neergaand lassen met elektroden voorzien van cellulosebekleding. Deze functie staat garant voor een aanzienlijk verhoogde lassnelheid, verbeterde afsmeltprestaties en een hoger rendement. PI 350 MMA CELL kan worden gebruikt op een asynchrone generator.

Puls-MIG-lassen


Voor het Puls-MIG-lassen van o.a. RVS en aluminium heeft Migatronic een zeer uitgebreid programma met meer dan dertig verschillende Sigma- en Sigma Galaxy stroombronnen in allerlei capaciteiten en uitvoeringen. De Sigma is nog uit te breiden met specifieke wensen zoals dubbele draadkoffers, zowel naast elkaar of via een kolom boven elkaar geplaatst.
Combimachines met zowel een PI-TIG-machine of plasmasnijder gecombineerd, of bij de Sigma Galaxy een datacollectiesysteem voor het maken van lasprocedures.

Migatronic Intelligent Gas Control IGC®


Intelligent Gas Control IGC® is een nieuwe optie voor Migatronic’s Sigma2, Sigma Galaxy, Omega², Flex² 3000 en PI-machines. Traditionele gasreduceertoestellen zorgen voor extra gebruik van het gas terwijl IGC® zorgt voor een perfecte gasbescherming gedurende het hele lasproces. Het resultaat is een betere laskwaliteit en merkbaar lager gasverbruik tot soms wel 50%. Kijk op website www.intelligentgascontrol.com wat u kunt besparen.

Innovaties op de ESEF/Techni-Show


Wat laat Migatronic op de beurs zien? Interessant is het TIG-A-TACK hechtlassysteem, dat voor het hechten van o.a. RVS perfect toepasbaar is. Hiermee treedt zelfs bij 1,0 mm plaatdikte geen verbranding of verkleuring op aan de voor- of achterzijde van het te lassen product. Andere innovaties zijn het Sequence Repeat-lassen met de grensverleggende IAC™ functie op de Galaxy, het topmodel van het programma. IAC™ is een zeer beheersbaar lasproces dat vooral bij het lassen in positie grote voordelen biedt zoals aanzienlijk minder warmte-inbreng. Hierdoor is minder vervorming en minder, of geen nabehandeling nodig.

MigaMusic


Een leuke gadget dat niets met het lasproces te maken heeft, maar wel iets zegt over de vaardigheden van Migatronic’s software-engineers en de enorme stabiele boog van de PI 350 DC TIG-machine is het fenomeen dat de boog van de machine muziek kan weergeven!

Kom het zelf bekijken en beluisteren op de Migatronic-stand!

Migatronic Nederland B.V.
Hallenweg 34
5683 CT Best
Tel.:  0499-37 50 00
Fax: 0499 37 57 95
info@migatronic.nl
www.migatronic.nl


 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht