Go to top

Klaar voor de toekomst, dus kom maar op!

The Stainless Solutions Group: "Your partner in excellent quality and flexibility"
 

The Stainless Solutions Group is gespecialiseerd in een ‘Total Concept’ voor bedrijven en klanten in de voedingsmiddelen-, farmaceutische- en procesindustrie. Maar ook bedrijven in overige branches die hoogwaardige RVS producten maken kunnen hier terecht. Het bedrijf groeide de afgelopen jaren flink en verhuisde daarom vanuit Brakel naar een groter pand in Giessen. Om dit te vieren en om aan alle belangstellenden te laten zien wat men letterlijk in huis heeft, organiseerde zij begin juli open dagen.

Wim de Grood

Vier in één (Total Concept)


Onder de naam ‘Unlimited Stainless’ is het bedrijf acht jaar geleden ontstaan in het Gelderse Brakel. Oprichter Enrico Klop en zijn vrouw Mirjam die samen de directie vormen, vonden het toen de hoogste tijd om voor zichzelf te beginnen met het leveren van hoogwaardig roestvast laswerk. Enrico had er daarvoor al meer dan 25 jaar ervaring in. Begon men toen met twee mensen, thans zijn ze al met 12 personen dagelijks bezig met het vervaardigen van hoogwaardige RVS (maar ook aluminium) producten. Bedrijfsleider Hans van Rangelrooij weet nog verder te vertellen: “Zo’n drie jaar geleden vond Klop, dat hij naast het productielaswerk iets nieuws moest gaan doen. Dit hoogwaardige laswerk werd gedaan onder de oorspronkelijke naam ‘Unlimited Stainless’, een bedrijf dat zich nog steeds onderscheidt in het hygiënisch engineeren en produceren van producten bestemd voor onder meer de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie.

Dat nieuwe was het waterstralen ofwel het sublimeren wat wij doen. Op die manier kon Klop een meerwaarde bieden aan zijn klanten. Zo kon hij naast de productie ook nabehandelingen verrichten en daarmee een montage gereed product aan zijn klanten leveren.” Maar ook de verscherpte en nog steeds scherper wordende eisen aan producten voor deze branches hebben ertoe bijgedragen, dat ‘Hygenic Surface Treatments’ als tweede bedrijf vorig jaar mei operationeel is geworden. Maar daar bleef het niet bij. Van Rangelrooij: “Dat ging goed, maar het feit, dat het twee aparte bedrijven waren, voelde niet goed. Daar moest eigenlijk een nieuw jasje omheen. Vanuit die gedachte, en ook omdat dit vanuit marketing oogpunt beter was, is The Stainless Solutions Group ontstaan.

Toen hebben we er gelijk nog maar twee units bij gemaakt. Dat is ‘Perfect Finishing’. Finishen deden we natuurlijk al in ons productiebedrijf, maar we kwamen steeds meer collega lasbedrijven tegen die zeiden zich liever bij hun core business, het lassen, te willen houden. Dat nabewerken wilden wij wel doen voor hen, zeker als er daarna nog gesublimeerd moest worden. Want dan moet die finishing subliem zijn, anders zou je na het sublimeren de krassen nog steeds zien. We hebben er nu voor twee tot drie full time fte’s werk voor en maakt ons nog flexibeler. We kunnen nu door collega lasbedrijven gemaakte producten verder afwerken en nabehandelen. Hoeven zij verder niets meer te regelen, dat doen wij wel.” De vierde tak is ‘Customized Advisors’. Dit werd vooral ingegeven door de farmacie. Van Rangelrooij hierover: “Die willen een meetrapport hebben, zij willen weten wat de ruwheid is. Wij leggen dat vast in een rapport, zodat de klant precies weet, dat zijn product voldoet aan de daarvoor gestelde eisen. En dat kan hij dan weer voorleggen aan zijn opdrachtgever zodat iedereen weet dat het product okay is. Deze vier takken zijn nu onze core business. Zo kunnen wij high end quality garanderen.” Maar dat betekent niet, dat The Stainless Solutions Group zich alleen maar richt op de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. Hans van Rangelrooij is daar heel stellig in: “Wij richten ons bijvoorbeeld ook op de bouwwereld. Zo maken wij heel veel glijbanen en bakken voor zwembaden. Die sublimeren wij juist voor corrosiebestendigheid.”

SUBLIMOTION-process®


Hygiëne heeft in de voedings- en farmaceutische industrie, maar ook in vele andere industrieën permanente en bijzondere aandacht nodig, omdat consumenten kwalitatief hoogwaardige voedingsproducten en geneesmiddelen verwachten die op een veilige manier zijn geproduceerd. Dat betekent, dat alle machines die in contact komen met die producten gevrijwaard moeten worden van allerlei vervuilingen en microbiële besmettingen. Daarom moet er aan diverse wetgevingen en richtlijnen voldaan worden (EN1672-2, EN ISO 14159, 2006/42EG, Verordening (EG) 1935/2004 en EHEDG richtlijnen).
Het SUBLIMOTION-process® van The Stainless Solutions Group (Hygenic Surface Treatments) kan de oppervlakten van roestvast stalen constructies en componenten op een zodanige manier conditioneren dat de oppervlakteruwheid en –topografie drastisch verbeteren zonder beschadigingen toe te brengen, zodat ook de reinigbaarheid en de hygiënische eigenschappen ervan sterk verbeteren.

De feiten/voordelen van het sublimeren op een rij:
- Het is een one-step-process, dat wil zeggen alle oppervlakte-eigenschappen in één enkele behandeling verwezenlijkt.
- Het proces laat toe om zeer efficiënte reiniging en zeer fijne afwerking te bereiken (Ra values <0,6).
- Dezelfde waarden van de oppervlakteruwheid worden gegenereerd in alle richtingen wat resulteert in een isotroop oppervlakte.
- De oppervlakte wordt grondig gereinigd en microscheurtjes worden gedicht door de opbouw van een drukspanning (peening) in het oppervlak.
- Optimale corrosiebestendigheid.
- Na behandeling heeft het oppervlak hydrofobe eigenschappen.
- Er ontstaat geen ijzerconterminatie tijdens het proces.
- Het proces maakt gebruik van inerte reinigingssuspensie bestaande uit water en inerte microdeeltjes.
- Het proces is ecologisch en op basis van een duurzame technologie (Green Process).
- Hiermee is het SUBLIMOTION-process® een volwaardig alternatief voor klassieke nabehandelingen als beitsen, borstelen, glasparelstralen, enzovoorts.

Uniek


Hans van Rangelrooij ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. “De eisen die de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie opleggen worden steeds hoger. Nu is het zaak om de juiste klanten van de juiste informatie te voorzien dat ook zij weten welke kant het op gaat. In onze hoedanigheid zijn wij hierin uniek, omdat wij een groep zijn en in onze groep wij vier verschillende processen hebben onder één dak. Dus kunnen wij een ’Total Concept’ bieden, van lassen tot en met de nabehandeling. En met ons ‘Total Concept’ zijn wij in Nederland de enige waarmee wij de klant volledig kunnen ontzorgen: wij kunnen lassen, wij kunnen slijpen, wij kunnen sublimeren én rapporteren. Dat maakt ons uniek!”


De open dagen


Mirjam Klop geeft de reden aan van de open dagen: “We zijn nu een klein half jaar met ons nieuwe concept op de markt. Die open dagen bieden onze klanten en potentiële klanten de gelegenheid eens binnen te komen kijken wat we precies bedoelen. Ik denk, dat zo de drempel net iets lager is om eens binnen te stappen. Het is allemaal wat informeler.” Hans van Rangelrooij vult aan: “We zitten hier nu anderhalf jaar na acht jaar geleden begonnen te zijn in Brakel waar we 600 m² tot onze beschikking hadden. Hier hebben we 1.800 m². Dat is dus een goede reden om dat allemaal eens te laten zien. En vanaf maart hebben we onze nieuwe naam The Stainless Solutions Group. Bovendien zien we onze markt groeien, met name bij ‘Perfect Finishing’. Dan is het leuk om bestaande klanten eens te laten zien hoe hard wij gegroeid zijn en wat we allemaal in huis hebben. En vanwege die groei en mogelijkheden willen wij ons ook meer profileren naar nieuwe klanten.”
De Open Dagen waren zeer succesvol. Ondanks de hitte (de temperatuur lag op beide dagen ruim boven de 30°) hebben een kleine 400 klanten, prospects en andere belangstellenden de mogelijkheid aangegrepen af te reizen naar Giessen en kijkt men terug op twee enerverende en succesvolle dagen.De toekomst


Ondanks de succesvolle open dagen en de bijna spectaculaire groei van het bedrijf blijft men met beide benen op de grond staan. Hans van Rangelrooij is hier duidelijk in: “We gaan nu geen gekke bokkensprongen maken. We blijven heel realistisch kijken naar wat de potentie is en hoe onze markt zich verder ontwikkelt. Wat we ook doen, het mag nooit ten koste gaan van de kwaliteit en zeker ook niet van onze flexibiliteit.”
Dat men stilletjes toch aan nieuwe ontwikkelingen denkt, blijkt, als we door het bedrijf lopen en Hans van Rangelrooij opeens over orbitaal lassen begint. “We krijgen steeds meer vragen over orbitaal lassen ten aanzien van certificeringen waarin de resultaten zijn vastgelegd. Dat betekent, dat wij gebruik moeten maken van gecertificeerde orbitaal lassers. Dat wordt ook een groeimarkt waarmee wij verder willen gaan. Zo kunnen wij klanten weer iets nieuws bieden naast alles wat we al doen. Weer een stukje toegevoegde waarde voor hen als ze dat willen. Dan hebben we het vooral over de farmacie, laboratorium equipment en cleanroom verpakkingen, sectoren waar de lat steeds hoger gelegd wordt. Die kennis hebben we en daar moeten we gericht aan verder werken. Wij kunnen het nu al aanbieden. Tot nu toe doen we dat samen met een collega. Naarmate de vraag groter wordt, zullen wij daar zelf in gaan investeren.”
Nogmaals, met beide benen op de grond en geen rare bokkensprongen. Of zoals Hans van Rangelrooij het tot slot uitdrukt: ”We zijn gewone Brakelse jongens en we blijven ook gewoon. We zijn klaar voor de toekomst, dus zou ik zeggen: kom maar op!”

www.stainlesssolutionsgroup.com

 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht