Go to top

GIFA, METEC, THERMPROCESS en NEWCAST 2019 tonen samen de ‘Bright World of Metals’

Düsseldorf (DE) is in juni de place to be voor de internationale gieterij- en metallurgietechnologie. Van 25 tot 29 juni a.s. zijn de hallen 3 tot 5 en 9 tot 17 van Messe Düsseldorf geheel ingericht op het gebied van giettechnologie, metallurgie, thermprocestechnologie en gietwerk. GIFA, METEC, THERMPROCESS en NEWCAST zijn vier afzonderlijke handelsbeurzen. Maar samen geven ze een compleet beeld van de ‘Bright World of Metals’.
Dit jaar is Messe Düsseldorf weer dé plek van de internationale gieterij- en metallurgietechnologie. Op de internationale, toonaangevende beurzen GIFA, METEC, THERMPROCESS en NEWCAST (GMTN 2019), die van 25 tot en met 29 juni a.s. worden gehouden, presenteren circa 2.000 exposanten uit alle delen van de wereld hun aanbod en laatste innovaties. De vier beurzen bestrijken samen het gehele spectrum van gieterijtechnologie, gietproducten, metallurgie en thermprocestechnologie. Er worden rond de 78.000 bezoekers van over de hele wereld verwacht op deze vierjaarlijkse evenementen. De kracht van GMTN zit in de vrijwel complete afdekking van de markt, zowel aan aanbod- als vraagzijde. De grote internationale bedrijven en markleiders zijn hier aanwezig en presenteren in twaalf beurshallen de belangrijkste trends van dit moment, innovaties en state-of-the-art-technologie, aldus Friedrich Kehrer, Global Portfolio Director Metals and Flow Technology van Messe Düsseldorf GmbH.
Een dergelijk omvangrijk overzicht van de branches komen bezoekers op geen enkele andere beurs ter wereld tegen. Met het oog op de huidige marktontwikkeling, gerelateerd aan onderwerpen als Additive manufacturing, Industrie 4.0 en de vele kansen die er liggen voor de automobielsector, waarbij gewichtsbesparing een belangrijk thema is, kan de bezoeker dan ook uitkijken naar een zeer interessant en leidend GMTN.

‘Belangrijke trends:
Additive manufacturing, lichtgewicht constructies voor de automotive sector, Industrie 4.0 en ecoMetals’
 


GMTN: Vier bijzondere, breed internationale beurzen


Wat mogen we verwachten op deze vier beurzen?
Het aanbod op de grootste beurs, GIFA, omvat de gehele markt voor de gieterij en gietapparatuur, spuitgietmachines en smeltapparatuur. Al decennialang is GIFA dé beurs waar de technologische topics en innovaties voor de gehele waardeketen van de gieterijtechnologie worden gepresenteerd. Dit jaar met meer dan 940 exposanten uit 47 landen, waarvan 593 internationale bedrijven. Er hebben zich grote paviljoens uit China en Italië aangemeld.

Op METEC, dat dit jaar al voor de tiende keer plaatsvindt, exposeren de belangrijkste fabrikanten en leveranciers van installaties en apparatuur voor de productie van onbewerkt ijzer, staal en non-ferrometalen.
Daarnaast de uitrusting en componenten voor hoogovens, walserijen en staalfabrieken. Voor het eerst worden op METEC, waar meer dan 500 exposanten worden verwacht, ook gesmede onderdelen gepresenteerd. Hiervoor was dat onderdeel van NEWCAST.

Industriële ovens, industriële warmtebehandelingsinstallaties en thermische processen zijn de belangrijkste accenten bij THERMPROCESS, waar zo’n 300 toonaangevende internationale bedrijven exposeren. Op deze beurs vindt men thermische processen voor edele metalen, harde metalen, ijzer, staal, maar ook keramiek en tevens bouwelementen, grondstoffen en hulpstoffen.

De beurs NEWCAST concentreert zich op de presentatie van de productie van gietstukken. Onder de meer dan 400 exposanten bevinden zich grote marktleiders, die dit platform benutten. In het oog springen grote landenpaviljoens uit China, India en Turkije.

Hoogwaardig kennisprogramma


Tijdens de vier beurzen wordt een uitgebreid programma van aanvullende evenementen geboden, waaronder een aantal hoogwaardige congressen, waar zowel theorie als praktijk zal worden getoond.

• GIFA
De ‘World Foundrymen Organisation’ (www.thewfo.com) zal bijvoorbeeld het WFO Technical Forum - de internationale conferentie voor de procestechnologiesector - bij GIFA houden. Tevens zal de GIFA-conferentie plaatsvinden. Dit is een speciale conferentie, georganiseerd door de National Association of the German Foundry Industry / BDG (www.bdguss.de). Ook is er een bijzonder programma rond additive manufacturing en 3D-printen tijdens een speciale tentoonstelling.

• METEC

ESTAD, de ‘Europese staaltechnologie- en applicatiedagen’ (www.metec-estad2019.com) - georganiseerd door het VDEh Steel Institute in samenwerking met Messe Düsseldorf - is een belangrijk onderdeel van METEC 2019. De vijf dagen durende ESTAD begint op 24 juni, dat wil zeggen de dag voordat METEC start. De onderwerpen die daar aan de orde komen hebben niet alleen betrekking op de centrale trend ‘Industrie 4.0’, maar met name op de nieuwste technologieën voor de productie van staal en ijzer, oppervlaktebehandeling en additieve fabricagetechnologieën, evenals onderwerpen op het gebied van energie en milieu.

Een andere belangrijke conferentie, die plaatsvindt van 23 tot 26 juni a.s., is de EMC – ‘European Metallurgical Conference’, die de Duitse Vereniging van Metaalmijnen en Mijnwerkers / GDMB (www.emc.gdmb.de) al voor de tiende keer organiseert bij de komende METEC. De conferentie biedt dertig thematisch bijeenkomsten. De EMC 2019 wordt gezien als de belangrijkste conferentie voor NE-metallurgie in Europa en zal in teken staan van het optimaal benutten van resources en recycling om zo te komen tot een duurzame oplossing voor de toenemende krapte aan grondstoffen. De vraag naar Europese metallurgie en gieterijtechnologie is in Azië zeer sterk.

• THERMPROCESS
Theorie en praktijk gaan hand in hand bij de twee THERMPROCESS-evenementen: de FOGI Special Show, georganiseerd door VDMA Forschungsgemeinschaft Industrieofenbau eV, en het THERMPROCESS Symposium, georganiseerd door VDMA Metallurgy. Tevens wordt het 5de symposium van DGFS (Deutsche Gesellschaft Feuerfest- und Schornsteinbau) gehouden.
 
• NEWCAST
NEWCAST, dat in 2019 voor de vijfde keer plaatsvindt, biedt de professionals van over de hele wereld twee belangrijke platforms voor overdracht van kennis en netwerken: het NEWCAST FORUM, georganiseerd door de Vereniging van Duitse Gieterijen / VDG (www.vdg.de), en de NEWCAST Award. Deze award voor uitmuntende prestaties op het gebied van casting wordt uitgereikt sinds de introductie van NEWCAST in 2003.


Première tentoonstelling Additive Manufacturing


GIFA biedt in hal 13 plaats voor de première van de speciale tentoonstelling Additive Manufacturing. Of het nu gaat om de model- en vormenbouw, de (verloren) kernproductie of de directe metaaldruk; gieterijen en hun toeleveranciers openen door de additieve productie nieuwe mogelijkheden. Met deze speciale tentoonstelling wordt daarvoor een platform geboden. Vooral de thema’s e-mobility en lichte constructies in de automobielindustrie zullen sterk naar voren komen op GIFA. De automotive en luchtvaartindustrie gaan steeds meer gebruik maken van 3D-printing, met al zijn voordelen. Alternatieve aandrijvingsconcepten zoals hybride en elektroaandrijvingen eisen vergeleken bij de enkele aandrijving met verbrandingsmotoren tot 2030 een toenemende giethoeveelheid. Volgens een studie van de BDG, de branchevereniging van de Duitse gieterij-industrie, zal naar verwachting de piek in de vraag naar gietstukken pas in 2030 worden bereikt, dus zaak om tijdig voorbereidingen te treffen. Laat u informeren op deze tentoonstelling!

ecoMetals & ecoMetals Trail


Met de ecoMetals-campagne pakken de vier beurzen een actueel en steeds belangrijker wordend thema op. Centraal hierin staan de aspecten resources- en energie-efficiëntie, klimaatbescherming en innovatieve processen en producten. Exposanten, die binnen minimaal een van deze thema’s producten, oplossingen of processtappen presenteren, kunnen zich bij het GMTN-team aanmelden. De  bezoekers kunnen over dit thema wederom via een speciale brochure en online informatie inwinnen over het aanbod van exposanten rond ecoMetals. Daarnaast zullen er, net als tijdens GMTN 2015, rondleidingen voor geïnteresseerde bezoekers zijn.

Een must om te bezoeken


Net als vier jaar geleden zal de beurscombinatie GMTN het bezoeken meer dan waard zijn. Bedrijven, die zich richten op ontwikkeling, processen, toepassing of productie op het gebied van giettechnologie, metallurgie, thermprocestechnologie en gietwerk, treffen hier het gehele spectrum van deze technologieën bijeen, naast het uitgebreide en hoogwaardige kennisprogramma. GMTN is de enige beurs, die zo’n compleet pakket biedt. Let’s visit ‘The Bright World of Metals’!
 

Praktische beursinformatie:

 
Beurs/Plaats:    GMTN 2019 – ‘The Bright World of Metals’ Messe Düsseldorf

Data/tijd:    25/29 juni 2019
di/vrij         : 09:00 – 18:00 uur
za              : 09:00 – 16:00 uur

Hallen:
- GIFA:                       Hallen 10 – 13 en 15 – 17
- METEC:                   Hallen 3 – 5
- THERMPROCESS: Hallen 9 + 10
- NEWCAST:              Hallen 13 + 14

De tickets voor GMTN 2019 kunnen online worden besteld. Vergeet deze niet te printen. Met dit papieren ticket kan men op de dag van het beursbezoek gratis met het openbaar vervoer door de regio Rhein-Ruhr (VRR) reizen. Bovendien is het ticket in de online-shop voordeliger dan ter plaatse op het beursterrein. Zo kost een online dagticket 45 euro, aan de kassa 64 euro.

Wat wordt geboden op deze vier beurzen?
• GIFA, 14e internationale gieterijvakbeurs:
- Gieterijapparatuur en -installaties;
- Smeltapparatuur en -installaties;
- Vuurvast bouwen;
- Apparatuur en machines voor het maken van vormen en kernen;
- Vormstoffen en het zuiveren van vormstoffen;
- Het voorbereiden en regenereren van vormzand;
- Technieken voor voeding en aansnijding;
- Gietmachines en -installaties;
- Uitgieten, schoonmaken, nabehandeling ruw gietstuk;
- Model- en vormenbouw;
- Geleidingstechniek en automatisering;
- Milieubescherming en afvalverwijdering;
- Informatietechnologieën.

www.gifa.de
 

• METEC, 10e internationale vakbeurs voor de metallurgie:
- Installaties voor het produceren van ruw ijzer, staal en van ferro en non-ferrometalen;
- Installaties voor het gieten en het vormgeven van staal;
- Installaties voor milieubescherming, afvalverwijdering en gasreiniging;
- Elektro- en geleidingstechniek;
- Meet- en testtechniek;
- Informatieverwerking;
- Uitrustingen en componenten voor hoogovenbedrijven en walserijen;
- Staalfabrieken;
- Smeedtechnieken;
- Grondstoffenleveranciers.
www.metec.de

• THERMPROCESS, 12e internationale vakbeurs voor thermoprocestechnieken:
- Industrieovens, industriële warmtebehandelingsinstallaties en thermische processen;
- Installaties voor speciale toepassingen;
- Onderdelen en uitrustingen, bedrijfs- en hulpstoffen;
- Arbeidsveiligheid en ergonomie;
- Advies, planning, service, engineering;
- Onderwijs en opleidingen.
www.thermprocess.de

• NEWCAST, 5e internationale vakbeurs voor precisiegietproducten:
- IJzer-, staal- en tempergieterijen;
- Gieterijen voor legeringen van aluminium, zink, koper, magnesium, nikkel en andere non-ferrometalen;
- Dienstverleningen;
- Smeden;
- Sinteren;
- Handel en logistiek.
www.newcast.de
 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht