Go to top

Brabantse Metaaldagen nagenoeg volgeboekt

De Brabantse Metaaldagen is een nieuw evenement dat gehouden wordt van 10 tot en met 12 april 2019 in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Het is een vakbeurs-congrescombinatie met exposanten en interessante sprekers. Centrale thema is procesoptimalisatie. Tijdens dit evenement worden veel oplossingen aangereikt die kunnen helpen bij de overstap naar de hoognodige Smart Industry. De Brabantse Metaaldagen zijn voor bezoekers gratis toegankelijk. ALURVS.nl is officieel mediapartner van de Brabantse Metaaldagen.De Brabantse Metaaldagen zijn onmisbaar voor iedere metaalprofessional. Het thema procesoptimalisatie en productieverbetering gaat per slot van rekening iedereen aan. Als de maak- en metaalindustrie vooruit willen komen zullen de productie- en bedrijfsprocessen efficiënter ingericht moeten worden. Op de Brabantse Metaaldagen wordt een rijkheid aan oplossingen geboden die hierbij een geweldige ondersteuning zijn.

Gebrek aan gekwalificeerd personeel


De maakindustrie heeft een groot gebrek aan goed gekwalificeerd personeel. De metaalsector vormt daar geen uitzondering op. Dat vang je niet meer op met extra machines. Daarom moet men naar oplossingen zoeken om meer productie te draaien met het huidige personeel of zelfs met minder mensen. Die oplossingen zijn te vinden in bijvoorbeeld meer automatisering, betere software en in betere opleidingen van personeel. Al dit soort oplossingen zijn te vinden tijdens de Brabantse Metaaldagen.

Grote belangstelling


Over het aantal deelnemende exposanten is organisator Jeroen ter Steege van United Industrial Fairs zeer te spreken. “Op dit moment zijn er nog zo’n tien stands te vergeven. Waarmee het aantal exposanten tot boven de 100 is gestegen. Daarnaast heeft een aantal bedrijven nog een optie lopen, waarvan ik verwacht dat daar de komende dagen ook nog wel wat definitieve aanmeldingen uit zullen komen.” Ook het aantal voorregistraties van bezoekers stijgt nog dagelijks. “Onlangs hebben we een eerste marketingactie voor bezoekers gehouden. Na één dag hadden we al meer dan 600 aanmeldingen ontvangen”, aldus Jeroen ter Steege. “Ondanks dat dit een nieuw event is, vind ik dit een prima resultaat. Alle exposanten die deelnemen zijn echt bezig met procesoptimalisatie en denken daar goed over na. Op onze website www.debrabantsemetaaldagen.nl kun je bij exposantennieuws zien, dat daar steeds meer bedrijfspresentaties te vinden zijn. Je kunt daar goed zien, dat ze allemaal iets met productieverbetering te maken hebben. Je ziet dat zij allemaal op een andere manier naar de beurs kijken. Dat geldt ook voor de bezoekers. Iedereen is echt op zoek naar oplossingen en niet zo zeer naar (nieuwe) machines en producten. Waarmee niet gezegd kan worden, dat die niet te zien zijn op de beursvloer. Daarom roepen we iedereen op naar de beurs te komen en daar een paar uurtjes van zijn of haar tijd te investeren op zoek naar oplossingen voor verbetering.”

Sprekers


Ook daar is Jeroen ter Steege trots op. “Ik ben tijdens mijn zoektocht heel goed geholpen door FPT-VIMAG. Dat resulteerde in keynotespeakers van gerenommeerde bedrijven als DAF, Philips, Fraunhofer, Renishaw, Siemens en Axoom. Als laatste is daar Jan Cees Santema bijgekomen. Hij is de CEO van de innovatieve 3D-printerspecialist Additive Industries uit Eindhoven, welk bedrijf ook partner is van het Zwitserse Sauber Formule 1-team.  Als er iets is wat past in het thema van de Brabantse Metaaldagen, dan is dat Additive Manufacturing wel.” Wanneer wie en waarover iedere spreker zijn verhaal houdt is te vinden op de website www.debrabantsemetaaldagen.nl onder de tab Programma.

Goed gezien


“We zijn blij te mogen constateren dat tijdens de Brabantse Metaaldagen bedrijven zich presenteren die niet te zien zijn op bijvoorbeeld een TechniShow”, zegt Jeroen ter Steege. “Hieruit blijkt dat terdege behoefte is aan informatie over procesoptimalisatie en productieverbetering. Zowel bij de deelnemende exposanten als bij de geregistreerde bezoekers zien we dat. Ik ben er trots op wat we voor elkaar hebben gekregen.” Natuurlijk heeft Jeroen ter Steege nu hoge verwachtingen:
“Ik verwacht dat het een prachtig event wordt dat door zo’n 4.000 bezoekers bezocht gaat worden. Daarom zie ik al reikhalzend uit naar het bezoekers tevredenheidsonderzoek: zaten we goed met onze keuzes en omarmen zij het concept? Ik ben ervan overtuigd dat er echt behoefte is aan een event als dit. Ik ben echt tevreden als 70% van de bezoekers, maar ook van de exposanten, zegt dat ze een volgende keer weer komen.” Jeroen ter Steege heeft nog een laatste oproep voor potentiële exposanten: “Grijp nu je kans voor één van de laatste stands.”
En mogelijke bezoekers raadt hij aan zich nu aan te melden voor een gratis bezoek. Voorregistreren kan via de website.

Het event zal plaatsvinden in de nieuwe hal 7 van de Brabanthallen.
Diezekade 2
5222 AK ’s-Hertogenbosch.
De openingstijden zijn:
• Woensdag 10 april 2019 van 10.00 tot 19.00 uur
• Donderdag 11 april 2019 van 10.00 tot 21.00 uur
• Vrijdag 12 april van 2019 van 10.00 tot 17.00 uur

www.debrabantsemetaaldagen.nl

info@unifs.nl
 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht