Go to top

METAVAK en Welding Week gaan van start

GORINCHEM – 4, 5 & 6 oktober is het zover: METAVAK en Welding Week gelijktijdig in Evenementenhal Gorinchem. Een bezoek bestaat o.a. uit deelnemers ontmoeten, producten en innovaties ontdekken, netwerken onder het genot van gratis catering en kennis opdoen tijdens de kennissessies o.a. verzorgd door SMITZH en NIL. Aangevuld met het directeurendiner, bezoek aan de Studenten Meet & Greet Area, vacatures bij de Wall of Fame en natuurlijk het Lassymposium.


Meet the student bij het directeurendiner
Directies van metaalbedrijven zitten te springen om jonge technische aanwas en studenten hebben vaak moeite om een interessante stage- of afstudeeropdracht te vinden, meldde onlangs MetaalNieuws al. Het directeurendiner dat tijdens METAVAK wordt gehouden, heeft dit jaar daarom als doel deze groepen met elkaar in contact te brengen. Tevens zijn studenten drie dagen welkom op METAVAK en Welding Week.
Het directeurendiner - dat plaatsvindt op dinsdag 4 oktober om 18.00 uur - is dit keer een informeel buffet. Dat past volgens Marie-Claire van Doremalen, regio-secretaris Zuid-Holland van Koninklijke Metaalunie, bij de opzet: “We willen studenten en directeuren laagdrempelig met elkaar in contact brengen. En bovendien rechtstreeks, dus zonder tussenkomst van detacheerders.” Tijdens het directeurendiner zullen er studenten aanwezig zijn van HBO technische bedrijfskunde en werktuigbouwkunde van de Hogeschool Rotterdam. U kunt ook aanschuiven en hoeft geen directeur te zijn. Bent u geen detacheerder, en wel opzoek naar contact met studenten (en toekomstige werknemers)? Aanmelden kan via metavak.nl. Maar let wel, vol is vol.


Studenten Meet & Greet Area
In het verleden was er ook vaak een speciale studentenmiddag op METAVAK. “Maar we zien zich iedere dag wel studenten aanmelden voor een beursbezoek”, vertelt Van Doremalen aan MetaalNieuws. “Daarom is er een speciale Studenten Meet & Greet Area, waar we de studenten dagelijks welkom heten en wegwijs maken. We willen jongeren graag interesseren voor techniek en op deze beurs wordt veel moderne techniek gedemonstreerd. Jongeren kunnen hier zien met wat voor hightech machines er tegenwoordig in de metaalbewerking wordt gewerkt. We vragen de exposanten om studenten met open armen te ontvangen en docenten hebben we gevraagd om hun leerlingen een opdracht te geven, zodat ze gericht de beursvloer op gaan.”  Tevens is er op METAVAK een Wall of Fame. Bedrijven (zowel exposanten als bezoekers) kunnen hier hun vacatures en stageplaatsen ophangen.


Volle beursvloer met zes segmenten
Op de vooravond van de beurzen staat de vloer vol. Tezamen hebben METAVAK en Welding Week zes segmenten waarover de deelnemers verdeeld staan: Automatisering, Verspanen, Plaatbewerking, Reiniging/Oppervlakte, 3D Printen en uiteraard Verbinden. De eerste vijf segmenten vormen samen METAVAK en richten op metaalbewerking in de breedste zin van het woord. Een deel van de exposanten kent u nog van vorig jaar en laten hun ontwikkelingen en innovatieve vooruitgang zien. Het andere deel van de exposanten heeft zich nieuw aangesloten en zal ook uitpakken met de mooiste en nieuwste snufjes en technieken. Het segment Verbinden is de Welding Week beurs, richtend op verbindingstechnieken als lassen, lijmen en snijden. Als tweejaarlijkse toevoeging op METAVAK, biedt Welding Week de aanvulling om u tijdens uw bezoek het complete aanbod in de Nederlandse markt voor metaalbewerking te laten zien.


Beide METAVAK en Welding Week bieden een vrij toegankelijk kennisprogramma gedurende de drie dagen. In twee theaters delen vakprofessionals hun kennis zodat u voorbereidt bent voor de uitdagingen van vandaag en morgen. De kennisprogramma’s zijn opgezet in samenwerking met SMITZH voor METAVAK en NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek) voor Welding Week. Bekijk op metavak.nl/programma en welding-week.nl/programma het complete aanbod van de sessies. U kunt u registreren voor METAVAK en Welding Week via metavak.nl en welding-week.nl met code 3013. Een ticket geeft toegang tot beide beurzen. Registreer ook uw collega’s en bezoek METAVAK en Welding Week samen.

Tekst mede tot stand gekomen door 54UMedia.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht